MENIU

Iohannis: Pe programul politic al lui Victor Ponta scrie corupţie şi abuz de putere

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, vine cu noi critici la adresa premierului Victor Ponta, declarând că pe programul politic al liderului PSD scrie "corupţie şi abuz de putere". Candidatul Alianţei Crestin Liberala (ACL) la preşedinţie este convins că ar fi un președinte mai bun decât principalul său contracandidat, despre care spune că "preferă să stea toată ziua la televizor, în loc să încerce să găsească soluţii la dificultăţile cu care se confruntă ţara."

Într-un interviu acordat DC News, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din toamnă, Klaus Iohannis, a declarat că Victor Ponta, principalul sau contracandidat, "se află permanent în campanie electorală" şi a subliniat că "prim-ministrul nu guvernează, ci teleguvernează."

"Din păcate pentru România, prim-ministrul nu guvernează, ci teleguvernează, preferând să stea toata ziua la televizor, în loc să încerce să găsească soluţii la dificultăţile cu care se confruntă ţara. Eu am preferat să merg foarte mult în ţară, în ultimele săptămâni, să cunosc oamenii şi mai ales, să aflu care sunt problemele lor", a declarat preşedintele PNL.

Klaus Iohannis a catalogat prestaţia de premier a lui Victor Ponta ca fiind "dezastruoasă",  şi spune despre el că ar fi "un preşedinte mult mai bun decât domnul Victor Ponta".

"Eu vin în faţa alegătorilor cu un proiect de ţară gândit pentru un deceniu de prosperitate şi stat de drept, dar şi cu experienţă dobândită la Sibiu. (...) În schimb, pe oferta domnului Ponta scrie recesiune, corupţie, scandal, abuz de putere şi proastă guvernare", a acuzat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale nu consideră că România este un stat poliţienesc, ci un stat de drept, dar că, "odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale, vedem cum Guvernul Ponta îşi depăşeşte atribuţiile de legiferare".

În ceea ce priveşte politica externă, Klaus Iohannis a declarat că se simte apropiat de Europa şi de Statele Unite, în egală măsură, şi că direcţia României "trebuie să fie pe trei piloni - parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi apartenenţa la UE."

 

Mai multe pe DC News.