MENIU

Hunor: CV-urile câtorva miniștri sunt, individual, mai consistente decât tot programul de guvernare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, că CV-urile unora dintre viitorii miniștri sunt, individual, mai consistente decât tot programul de guvernare

"UDMR votează pentru instalarea Guvernului Cioloș după cum am promis. Fiecare dintre noi are argumente suficiente ca să își susțină propria decizie. Misiunea noastră este simplă și, dacă facem o scurtă analiză a programului de guvernare, este vorba despre un program extrem de scurt, dar clar, câteva principii cu care oricine poate fi de acord, câteva priorități pentru an electoral care nu par să fie nerealizabile. Sigur, avem noroc cu CV-ul câtorva miniștri care, individual, sunt mai consistente decât tot programul de guvernare", a spus liderul UDMR.

Hunor a adăugat că nu știe cum se va face procedural completarea programului de guvernare, despre care premierul desemnat a spus că până pe 15 decembrie va fi dezvoltat.

"Partea dificilă a misiunii noastre începe după votul de azi, este vorba de noi înșine. Societatea românească se află într-o situație inedită. După ce am reușit în 25 de ani să construim instituții democratice și un sistem parlamentar funcțional, cu siguranță unul perfectibil, acum, cu o viteză uluitoare și cu acordul aproape unanim al clasei politice, punem în paranteză sau punem între ghilimele aceste instituții fundamentale. Dacă cineva se uită de la distanță și cu un pic de obiectivitate la noi vede un vehicul uriaș rămas fără combustibil, care se deplasează doar în virtutea inerției, vorba unui prieten, astăzi lăsăm impresia că Parlamentul și pluripartidismul au devenit doar o piedică constituțională în calea guvernării perfecte. Misiunea noastră dificilă constă în faptul că trebuie să explicăm cu modestie, dar cu convingere fermă, că fără Parlament, fără partide și formațiuni politice nu se poate exercita democrația", a arătat Kelemen Hunor.