MENIU

Ce a înţeles Florin Iordache din protest: "Oamenii nu cunosc legile. Haideţi să ne uităm şi pe legi"

<p>Florin Iordache</p>

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, luni, ca oamenii care au protestat duminica seara nu stiut ce scrie in proiectele de modificare a legilor justitiei. Iordache a sustinut ca "ori exista o foarte mare dezinformare, ori cei care protesteaza nu cunosc legile".

"Ori exista o foarte mare dezinformare, ori cei care protesteaza nu cunosc legile, pentru ca cele doua probleme invocate - cea cu nunirea si revocarea procurorilor, noi am prevazut presedintele sa fie cel care are ultima semnatura, iar in ceea ce priveste Inspectia Judiciara, noi am prevazut sa fie institutia independenta.

Deci, repet, daca protestam, haideti sa ne uitam si pe legi", le-a declarat Iordache jurnalistilor, potrivit News.ro.

Peste 20.000 de oameni au participat duminica seara la protestul din Capitala. De asemenea, alti peste 10.000 de oameni s-au strans in mai multe orase din tara si au protestat fata de modificarile la legile justitiei. Oamenii au scandat lozinci impotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar si impotriva ministrului Tudorel Toader.

În București aproximativ 20.000 de oameni au fost prezenți duminică seara în Piața Victoriei, punctul de plecare a marșului către Palatul Parlamentului pe traseul Piața Victoriei-Piața Romană-Piața Universității-Piața Unirii-Piața Constituției. Oamenii au scandat împotriva Guvernului social-democrat, dar și a șefului PSD, Liviu Dragnea.

Una dintre prezențele notabile din stradă, în Capitală, pe lângă zecile de mii de persoane, a fost Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat.

El a declarat în fața jurnaliștilor că ”nu ne putem juca cu viitorul României prin astfel de decizii. România este percepută după comportamentul lor. Trebuie să fim acolo atunci când este nevoie de noi! Toți cei care sunt în stradă fac politică pentru că le pasă de România”.