MENIU

Eugen Tomac, despre alegerile prezidenţiale: Dreapta ar trebui să aibă un candidat comun. PMP poate veni cu o propunere

Eugen Tomac / Foto: Inquam Photos

Dreapta ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale, consideră liderul PMP, Eugen Tomac. Acesta susține, în context, că formaţiunea pe care o conduce este dispusă la dialog cu USR şi cu alte partide de dreapta şi chiar poate veni cu o propunere.

"PMP este deschis spre o asemenea construcţie, de a susţine un singur candidat de dreapta, pentru că este singura şansă ca şi candidatul dreptei unite sa intre în turul doi împotriva candidatului PSD. Dar pot să vă spun, cu toată răspunderea, că şi PMP poate veni cu o propunere la asemenea negocieri, pentru a cere tuturor partidelor de dreapta să ne susţină, pentru că avem nevoie de un candidat care să reuşească să intre în turul doi. Dar evident că acest lucru trebuie să se realizeze în urma unor discuţii, în urma unor consultări. Deci noi suntem deschişi spre o asemenea construcţie şi chiar avem inclusiv propuneri pe care o să-i invităm pe cei din zona de dreapta să le ia în calcul", a declarat, vineri, Eugen Tomac, la un post de radio.

Eduard Hellvig va candida la alegerile prezidențiale. Scenariul șoc lansat de Dumitru Dragomir

Potrivit acestuia, este nevoie de un candidat de dreapta "care să atingă cât mai mult electoral".

"Sigur că suntem deschişi spre o asemenea construcţie, pentru că este singura şansă pentru a da ţării un preşedinte de dreapta. (...) PMP poate veni, aşa cum a venit în 2019, cu o soluţie prezidenţiabilă foarte bună din punctul meu de vedere, domnul Toader Paleologu. (...) Cred că avem nevoie de un candidat de dreapta care să atingă cât mai mult electoral. De aceea soluţiile cu care vom veni noi pentru o asemenea construcţie vor fi exact pe acest profil, de a răspunde unei aşteptări care există în societate", a explicat liderul PMP.

El a atras atenţia că este necesar ca viitorul preşedinte să-şi ştie foarte bine fişa postului, într-un context extrem de sensibil.

Marcel Ciolacu ia în calcul să susțină un candidat independent la prezidențiale! Congres decisiv la PSD

"Sigur, un preşedinte care niciodată nu va spune că ziua de 1 decembrie este o zi oarecare. (...) România a evoluat foarte mult, suntem o ţară europeană şi avem nevoie de un preşedinte care să se ridice la nivelul acestor aşteptări care există în societate. Eu cred că este esenţial ca forţele politice de dreapta să conştientizeze că este singura noastră şansă pentru a trimite un candidat în turul doi, să ne unim forţele. Şi aceasta este prima opţiune a PMP şi vom milita pentru acest lucru. În cazul în care, din raţiuni care îmi scapă în momentul de faţă, nu vom reuşi să ajungem la un asemenea compromis, trebuie să ştim că principalul câştigător dintr-o asemenea ecuaţie va fi PSD, pentru că PSD mizează să ajungă în turul doi cu candidatul AUR - şi acesta este scenariul croit de foarte mult timp. (...) Doi - în cazul în care nu se va putea realiza acest lucru, evident că noi, fiind un partid care ne dorim să revenim în Parlament şi, având în continuare structuri puternice şi un electorat destul de loial al PMP, ne vom încerca singuri şansa", a transmis Eugen Tomac.

Alegeri prezidențiale în România. Sondajul care dinamitează clasa politică: pe cine vor românii la Cotroceni. Repoziționare totală în intențiile de vot

Întrebat dacă are în vedere viitoare alianţe, cu referire la PNL, el a precizat că "PMP nu va face fuziune cu niciun partid politic", în schimb va discuta cu toate acele forţe politice care vor dori să aibă un dialog cu acest partid, "inclusiv cu PNL", pentru a putea defini un candidat comun al tuturor partidelor de dreapta cu şansa de a da ţării un preşedinte de dreapta.