MENIU

PSD, alb-neagra cu moţiunea. Dragnea ameninţă periodic Guvernul Cioloş, dar uită s-o depună

Uite moţiunea, nu e moţiunea! Preşedintele PSD şi colegii săi ameninţă periodic Guvernul Cioloş cu demiterea. Social-democraţii evită să treacă la fapte, deşi tehnocraţii nu le-au ascultat dorinţele până acum: trustul Intact a fost evacuat de ANAF, prefecţii puşi în funcţii de PSD au fost demişi, iar miniştrii au fost remaniaţi la trei luni distanţă de la avertismentul PSD. După o scurtă pauză, Dragnea a reluat, ieri, şirul de ameninţări la adresa tehnocraţilor.

Evacuarea trustului Intact de către ANAF l-a făcut pe Liviu Dragnea să intervină.

"Prin această instituţie din subordine, dacă se întâmplă evacuare, practic Guvernul României închide cinci televiziuni. Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură", a declarat Liviu Dragnea. 

Televiziunile din sedii au ieşit, moţiunea nu a sosit! Câteva zile mai târziu, Dragnea arată din nou sperietoarea.

"Eu spun încă o dată, premierul Cioloş ar trebui să remanieze câţiva miniştri. Decizia finală este a dumnealui, nu eu îi fac guvernul. Moţiunea de cenzură se poate introduce foarte repede şi foarte uşor", a spus Dragnea.

Primii miniştri au fost remaniaţi trei luni mai târziu, în urma unei evaluări. Dragnea insistă: "Guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloș {...} va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanți, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate națională."

Nici subalternii lui Dragnea nu s-au lăsat mai prejos.

"Când a primit suportul nostru, al PSD-ului, s-a angajat ca să nu facă astfel de modificări. Şi văd că asta face", a declarat Cristian Rădulescu.

Întrebat ce se întâmplă dacă-i demite, acesta a replicat: "V-am spus ce facem, putem să facem inclusiv o moţiune de cenzură imediat."

Social-democraţii mai au nevoie de aproximativ 70 de voturi pentru a trece o eventuală moţiune de cenzură de Parlament.