MENIU

Dosarul Generalilor. Mihaela Nicola, unealta lui Coldea: afaceri dubioase cu Vasile Dîncu. Banii din publicitate ajungeau în pușculița Statului Paralel

Mihaela Nicola, CEO The Group, este una dintre cele mai bogate femei de afaceri din România, reputata revistă Forbes clasând-o pe poziția 35 în "Top 50 cele mai influente femei antreprenor". Nicola este manevrată din umbră, însă, de Statul Paralel, însuși Florian Coldea dictându-i direcții concertate. Potrivit unor surse, aceasta este suspectă în Dosarul Generalilor și urmează să fie chemată în fața procurorilor, în perioada imediat următoare.

Mihaela Nicola este suspectă în Dosarul Generalilor. Potrivit unor surse, femeia de afaceri care a strâns o avere uriașă, revista Forbesc plasând-o pe poziția 35 în "Top 50 cele mai influente femei antreprenor". Nicola ar conduce împreună cu Florian Coldea companii de promovare și publicitate, sifonând bani, la presiunea generalilor. 

Surse arată că, în perioada următoare, Mihaela Nicola și influentul politician Vasile Dîncu vor fi chemați în fața procurorilor pentru justificări în legătură cu banii pe care cei doi îi încasau. 

Se pare că, prin diferite tertipuri publicitare, banii erau vărsați ulterior în conturile generalilor Statului Paralel. 

Dezvăluiri-bombă despre gruparea de la Cluj: cine dă, de fapt, ordine. Florian Coldea, groparul afacerilor românești

Cine este Mihaela Nicola 

Mihaela Nicola este doctorand în comunicare la Facultatea de Relații Publice și Comunicare din București. The Group cuprinde șase agenții specializate în diverse segmente ale comunicării: Media Investment (media), House of Media (media), Porter Novelli (PR), Tribal Worldwide (digital), DDB (advertising) și Prometheus (prima agenție de programatic media din România).

În 2022 (ultimul an pentru care există date disponibile), Media Investment, cea mai puternică firmă a grupului, a raportat o cifră de afaceri de 54,6 milioane de euro, ocupând locul 6 în topul celor mai mari agenții de media din România, realizat de Forbes România.

Profitul net al Media Investment s-a ridicat la 2,5 milioane de euro. Agenția House of Media a înregistrat afaceri de 29,1 milioane de euro, în creștere cu 16% față de anul precedent. Porter Novelli PR a avut o cifră de afaceri de trei milioane de euro în 2021, poziționându-se pe locul 7 în ierarhia de pe piața de Public Relations din România.