MENIU

Dorin Iacob: „Din păcate, la 30 de ani de la Revoluție încă vorbim despre securism”

Analistul politic spune că este bine că Eduard Hellvig, șeful SRI, a ieșit public să condamne atacul la care este supus serviciul, care este, eronat, văzut de mulți, drept urmaș al Securității și ale metodelor nu tocmai ortodoxe folosite de aceasta.

„E bine că există prezența publică a șefului Serviciului român de Informații pe aceasta temă stringentă în România. În discursul lui se întrevede omul politic din spatele șefului SRI, dar și o anumită rigoare prin care cei din serviciu vor să transmită informațiile. Este dezamăgitor că șeful SRI este nevoie să abordeze tema securismului, a neocomunismului. În disputa publică pe aceste legi se discută doar despre SRI, iar asta este într-adevăr o problemă. SRI are o anumită lipsă de încredere în societate și de imagine. Exista teorii ale conspiratiei, dincolo de răul accidental pe care l-au facut, de-a lungul timpului, unii care au fost la vârful serviciului. Actuala lege de funcționare a SRI e depășită si impieidcă buna desfășurare a serviciului.

Exista acest gen de securism, în spațiul public, atât la lideri de opinie și la oameni din presă, dar și la politicieni și oameni de afaceri. Adică, acele teorii ale conspirației. Acestea le agăsim și în mult clamatul război hibrid. Acestea lucruri țin de relitate, nu neapărat că vin din securismul anilor 80. După 30 de ani, din păcate, vorbim tot despre securism”, a declarat Dorin Iacob în emisiunea „Ediție Specială”.

Mai multe articole despre:
dorin iacob legile serviciilor sri eduard hellvig