MENIU

Donald Trump nu mai poate folosi muzica lui Isaac Hayes. Ce decizie au luat judecătorii

Un judecător i-a interzis lui Donald Trump să mai folosească muzica lui Isaac Hayes, după ce familia cântărețului a apelat la instanță pentru a i se face dreptate. Fostul lider american a folosit melodia „Hold on, I\"m coming” atât la începutul cât și la sfârșitul mitingurilor sale, și a ignorat solicitările familiei artistului de a se opri.

Fiul lui Hayes nu vrea muzică politizată în niciun fel

Fiul lui Isaac Hayes a declarat că nu l-ar fi susținut pe fostul președinte și că nu dorește ca melodia să fie politizată în niciun fel.

„Nu este vorba de politică. Este despre caracterul omului care folosește cântecul. Melodia vorbește de la sine, nu avem nevoie de ajutorul lui Donald Trump ca să evoce ceva ce e clasic și puternic, precum cântecul Hold on, I\"m coming.”, a declarat Isaac Hayes III.

Acest cântec a fost folosit de 134 de ori, iar familia cere trei milioane de dolari în taxe de licență pentru intervalul 2022-2024.

O altă piesă folosită de Trump a fost cea a lui Eddy Grant, în campania din 2020. Artistul l-a dat în judecată pe fostul lider pentru că a folosit melodia într-un clip din campania electorală. Videoclipul a fost vizionat de 13,7 milioane de ori.

Muzicienii nu au avut succes în încercările de a-i împiedica pe politicieni să le folosească piesele, iar procedurile judiciare durează ani de zile.