DINU PATRICIU - interviu memorabil la Realitatea TV
DINU PATRICIU, om de afaceri şi politician, a murit la 64 de ani. În 2010, Realitatea TV a realizat un interviu, într-un moment în care DINU PATRICIU era cel mai bogat român.
DINU PATRICIU, afacerist, politician şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a murit la vârsta de 64 de ani, anunţă Realitatea TV. DINU PATRICIU a ajuns pe masa de operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat. DINU PATRICIU suferea de cancer.
În vârful activităţii sale, DINU PATRICIU era cel mai bogat român, deţinea o avere de peste două miliarde de euro şi avea peste 11.000 de angajaţi. În acel moment, în martie 2010, Realitatea TV a difuzat un interviu de excepţie cu acesta, realizat chiar acasă la omul de afaceri. Să-l urmărim.
De la unul dintre cei mai bogaţi români, la faliment
DINU PATRICIU, ajuns miliardar in urma afacerii controversate ROMPETROL, pe care a vandut-o grupului din Kazakhstan Kazmunai, s-a apropiat de saracie la sfarsitul vietii.
Falimentul Mic.ro, insolventa Adevarul, vanzarea unor cladiri de birouri din portofoliul imobiliar, executarea silita din partea Raiffeisen Bank sau procesul de divort sunt doar cateva dintre necazurile care s-au abatut asupra lui Dinu Patriciu.
In urma cu doar 2-3 ani, DINU PATRICIU era considerat unul dintre cei mai bogati oameni din Europa de Est.
Averea omului de afaceri DINU PATRICIU a scăzut dramatic, conform ultimei ediţii a "Top 300 Capital Cei mai bogaţi români". Astfel, Patriciu mai avea o avere estimată la doar 250 de milioane de euro, după ce în 2007 fusese cel mai bogat om din România cu o avere estimată la peste 3 miliarde de euro.
Șase ani i-au trebuit lui DINU PATRICIU ca să spulbere cele aproximativ două miliarde de euro încasate pe Rompetrol și să cadă de pe locul întâi în Top 300 (ediția din 2007) pe locul 17 (ediția actuală), potrivit Capital.
Teoretic, DINU PATRICIU mai deținea DP Holding și Marexin. Activele imobiliare ar mai valora, probabil, aproximativ 400 de milioane de euro (câte mai sunt în Germania și cele câteva din România). Cât despre Marexin, știm doar că nu a achitat taxele datorate la stat și nici salariile angajaților.