Deputatul fugar Marko Attila: M-am trezit condamnat! Am fost fraierul comisiei!
Deputatul UDMR Marko Attila, in cazul caruia DNA cere un nou aviz pentru arestare, in dosarul despagubirilor pentru imobile supraevaluate cu circa 75 milioane de euro, sustine ca niciodata nu a folosit "procesul de restituire si despagubiri in scopuri personale" si ca nu a cerut si nu a primit mita, scrie ziare.com.
Potrivit unui comunicat al deputatului UDMR Marko Attila, care a fugit in Ungaria, transmis, vineri, agentiei Mediafax, acesta arata ca a militat intotdeauna ca procesul de restituire "sa fie cat mai amplu, cat mai acoperitor si sa se incheie cat mai repede.
"Eu m-am implicat in procesul de restituire si despagubiri din dorinta sincera de a ajuta oameni de a caror proprietate si-a batut joc regimul comunist. Intentia mea a fost sincera, militand intotdeauna ca acest proces sa fie cat mai amplu, cat mai acoperitor si sa se incheie cat mai repede.
Niciodata in toata cariera mea nu am folosit procesul de restituire si despagubiri in scopuri personale, nu am cerut si nu am primit mita. Mai mult, vazand aceste cazuri pe care regret ca nu am avut cum sa le observ, condamn cu fermitate orice persoana care a vazut afaceri banesti in dreptul legitim al unei persoane persecutate de comunism. Este o rusine si, intr-adevar, o infractiune. Nu am avut si nu am de-a face nimic cu acestia", a aratat Marko Attila.
S-a "trezit condamnat"
Acesta a mentionat ca "s-a trezit condamnat" in cazul Colegiului Miko din Sfantu Gheorghe, "desi a fost limpede de la inceput ca restituirea a fost absolut corecta, imobilul a fost al bisericii si am aplicat corect legea".
"Ma trezesc apoi, dupa cateva zile, cu o cerere de arestare preventiva care a fost aprobata inainte sa vad dosarul si sa ma conving ca, de fapt, procurorii stiau de la bun inceput ca nu am fost la sedinta si, pur si simplu, omit sa trimita aceste documente la Parlament. Acum ma vad tarat intr-un caz similar, fara sa am habar de smecheriile altora. (...) Cei care, intr-adevar, au comis asemenea fapte sa raspunda. Cei care nu, sa fie lasati in pace. Nu este o rugaminte, ci un principiu de drept, intr-un stat de drept. Sau poate gresesc eu si Romania nu e stat de drept", a mai subliniat deputatul UDMR.
Mai multe pe ziare.com