MENIU

Democraţia, sub lupa Senatului. Tăriceanu pregăteşte "Comisia pentru evaluarea democraţiei"

Democraţia, sub lupa Senatului. Tăriceanu pregăteşte 'Comisia pentru evaluarea democraţiei'

1 septembrie vine nu doar cu o nouă sesiune parlamentară, ci şi cu înfiinţarea unei Comisii pentru evaluarea democraţiei! Ideea îi aparţine preşedintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu spune că noul for va funcţiona din această toamnă.

Şeful Senatului spune că nu vrea ca noua comisie "să fie percepută ca un mecanism politic", deşi susţine că rolul ei va fi să apere "deciziile Parlamentului de atacurile CCR şi ale puterii judecătoreşti".

Liderii PNL îl acuză pe Tăriceanu că urmăreşte să controleze justiţia prin intermediul acestei comisii.

Liberalii au contestat la CCR înfiinţarea comisiei, dar judecătorii au respins sesizarea ca neîntemeiată. Altfel spus, Curtea Constituţională a decis că înfiinţarea acestei comisii nu încalcă Constituţia.

Şi consultantul politic Cozmin Guşă avertiza că iniţiativa fostului liberal poate fi comparată cu o lovitură de stat, din partea Parlamentului.

"Domnul Tăriceanu, de fapt, dezvăluie adevăratul plan al grupării din jurul lui Ponta. În această comisie se pregăteşte, de fapt, un format legalizat pentru o adevărată lovitură de stat a Parlamentului împotriva statului de drept şi a voinţei populare care asigură democraţia. Ne aflăm, în acest moment, într-un moment gravissim în care, pentru a se bloca dosarele unor lideri cum ar fi Ponta, azi, Tăriceanu - mâine, sau alţi lideri se negociază aceste voturi pentru neurmărirea penală a lui Victor Ponta, de exemplu, contra avantaje pentru parlamentari, de fapt, pentru baroni", a declarat Cozmin Guşă.