Dragnea, despre dosarul lui Tăriceanu: Am aflat din presă. Nu mai cred de mult în coincidenţe
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, susţine că a aflat din presă despre solicitarea DNA referitoare la preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la fel şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe care l-a sunat după ce "a aflat din presă" despre demersul DNA.
"Nu, categoric nu (n.r. - nu a aflat înainte de aceasta). Eu când am aflat din presă despre acel lucru, recunosc că l-am sunat pe domnul Toader. Din câte îmi aduc eu aminte, poate greşesc, ştiu că procedura era prin Ministerul Justiţiei. Nu sunt sigur că asta e procedura, dar l-am sunat şi l-am întrebat dacă ştie ceva şi dacă el a făcut demersul şi mi-a spus că şi dumnealui a aflat tot din presă", a declarat Dragnea la Parlament, întrebat dacă l-a informat ministrul Justiţiei în urmă cu două zile că urmează să fie trimisă o cerere de urmărire penală pe numele lui Tăriceanu.
Liviu Dragnea a mai spus: ”Nu știu ce este în dosar, nu am de unde să știu, mi se par câteva conincidențe stranii. Chiar ieri, domnul Tăriceanu trebuia să meargă la Congresul ALDE, mi se pare o coincidență. Nu mai cred de mult în coincidenţe. Din acest motiv, personal, am o rezervă”.
Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.
Tăriceanu a precizat miercuri că în timpul mandatului său de premier, Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft.
"În legătură cu informaţiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalităţi în dosarul Microsoft, menţionez: Pe timpul mandatului meu de prim-ministru, Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft; Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licenţelor Microsoft folosite în instituţiile publice; Reamintesc că acest contract a fost semnat şi pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern adoptată în 2004", a afirmat Tăriceanu.
După prezentarea solicitării DNA în Biroul permanent al Senatului, aceasta va fi înaintată Comisiei juridice în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.