MENIU

Dacian Cioloş, abordare suprinzătoare: Eu pledez pentru toleranţă, cu respectarea ideii de familie

Premierul Dacian Cioloş surpinde în tema definirii unei familii, optând pentru toleranţă, dar pentru respectarea ideii de familie, aşa cum este prevăzută în Constituţie. Declaraţia lui Cioloş vine după ce preşedintele Iohannis a anunţat mai categorioc, că în opinia sa, nu suntem toţi la fel şi nu trebuie să preluăm abordările fanatic religioase care se poziţionează ferm împotriva familiei formate dintre persoane de acelaşi sex.

Redăm, în continuare, fragmentul din interviul acordat Hotnews:

Dan Tapalaga: Ar mai fi o tema politica, domnule premier, o tema delicata. Presedintele Klaus Iohannis a pledat, ieri, pentru toleranta pe tema interzicerii casatoriei persoanelor de acelasi sex. Dumneavoastra pentru ce pledati?

Dacian Ciolos: Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta.

Cristian Pantazi: Vorbiti de familia traditionala - comuniunea dintre un barbat si o femeie?

Dacian Ciolos: Da. Dan Tapalaga: Dar inca o data, toleranta cum se manifesta? Dacian Ciolos: Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac.

Mai multe articole despre:
măsuri familie Cioloş abordate religioasa