MENIU

CRISTOIU, după CONFERINŢA de PRESĂ a lui Dan Voiculescu:"Se aşteaptă la un VERDICT de CONDAMNARE"

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, după conferinţa de presă a lui Dan Voiculescu, declaraţiile acestuia şi refuzul fostului om de afaceri de a răspunde la întrebări care nu ţineau de sfera politică.

Ion Cristoiu a comentat, pentru Realitatea TV, felul în care s-a desfăşurat conferinţa de presă a lui Dan Voiculescu, cu doar o zi înainte de verdictul în dosarul ICA.

"În primul rând, eu am constatat că de Ziua Justiţiei Dan Voiculescu a lansat un atac împotriva justiţiei.

Acea carte pe care o finanţează, va fi o carte menită a dovedi că justiţia din România, cea care îl judecăt pe el, e ticăloasă, imbecilă şi aservită politic. Nu m-a mirat acest atac, e un proces care durează de 6 ani, în urma unor amânări nejustificate, Voiculescu a pornit cu trustul şi prin trustul său un atac împotriva justiţiei. A dovedit în seara asta că România e martora unei confruntări cruciale: lupta dintre Dan Voiculescu şi statul de drept.

Vreau să remarc grandomania lui Voiculescu. A convocat jurnaliştii în ideea că vom afla lucruri despre dosarele sale, iar grandomania sa l-a făcut să creadă că toată lumea e interesată de opiniile sale politice. Asta de la Nicolae Ceauşescu n-am mai auzit-o, cea cu UE care se amestecă în politica românească.

A vorbit de presiune mediatică. E o prostie. Procesul durează de 6 ani şi dacă procesul va merge până la capăt se va termina cu o decizie, pozitică sau negativă pentru dl. Voiculescu.

Se aşteaptă la un verdict de condamnare, asta nu înseamnă că aşa va şi fi. Ar fi o răsturnare de situaţie unică să fie achitat, dacă a primit 5 ani de închisoare iniţial. Vrea, ca şi alţi politicieni, să se prezinte ca o victimă, ne-a vorbit despre cum suferea el că suferea înainte de 89 că nu putea vorbi...deşi dânsul era în Cipru şi putea vorbi. Să evoci dictatura ceauşistă şi să o compari cu Traian Băsescu, e o exagerare. S-a prezentat ca un erou.

Dacă Băsescu avea influenţă în justiţie reuşea să îl salveze pe fratele său şi să influenţeze procesul lui Sandu Anghel, care a durat 3 ani şi a fost condamnat tot clanul...asta în timp ce procesul lui Voiculescu durează de 6 ani", a spus Ion Cristoiu.