MENIU

Codul amânat. Ponta pleacă la Chişinău:"Mi-am făcut treaba: am pus pe masă un Cod Fiscal foarte bun"

Victor Ponta a răspuns la întrebările jurnaliştilor, la ieşirea din sediul PSD, vorbind despre amânarea votului pentru noul Cod Fiscal, dar şi despre consensul aparent dintre Opoziţie şi coaliţia de guvernământ.

Victor Ponta: "Din toate calculele şi strategie a guvernului...sunt lucrurile de care avem nevoie. Celelalte chestii le stabilesc oamenii politici....Eu am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun şi sunt convins că până la urma va fi votat. Să se întâlnească, doamnă", a mai spus premierul, vorbind despre întâlnirea dintre coaliţie şi Opoziţie.  

"Dacă se ajunge la adoptarea codului fiscal şi cu 20% sunt cel mai fericit. Eu mi-am făcut datoria, dincolo de adoptarea Codului Fiscal au fost puţine discuţii serioase şi multă politică. Eu mi-am făcut datoria să vorbesc cu colegii din coaliţie şi trebuie să ne gândim în viitor, apropo de dezvoltare, MTO şi acordul cu FMI. Mai e cineva care crede că în 2010 a fost bine că s-au tăiat salarii, pensii, s-a mărit TVA-ul? Eu sunt convins că nu au fost bune, dar e bine să ştim dacă mai crede cineva asta...

M-am bucurat dacă, spre deosebire de alte legi mai puţin importante, Codul Fiscal se bucură de discuţii....E o chestiune de seriozitate pe termen lung. Important e să avem un sprijin cât mai larg: eu mă mulţumesc cu Codul Fiscal şi TVA de 20%.

Dacă adoptăm lucruri şi facem lucruri importante, Codul Silvic este un exemplu...nu se mai ţin minte scandalurile, doar ce s-a reuşit. Scandalul dispare şi rămân lucrurile importante.

Joi sunt la Chişinău, mă văd cu primul ministru al Republicii Moldova şi continui cu ce am făcut în anii următori: România e de fapt principalul sprijin al R. Moldova", a mai explicat Ponta.