MENIU

Ciolacu se întâlnește cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România. Protest uriaș la ușa Guvernului: recalcularea a scos o nouă categorie de pensionari în stradă

Protest la ușa Guvernului. Ciolacu se întâlnește astăzi cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România

Premierul Marcel Ciolacu ii primeste astăzi, la ora 12.00, pe reprezentanții asociațiilor de nevăzători care protestestează în fața Guvernului.

Este scandalul la ușa guvernului după recalculare. Pensionarii nevăzători sunt nemulțumiți și spun ca noua lege a pensiilor, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie, va aduce prejudicii majore persoanelor cu dizabilități vizuale. 

Reprezentanții Asociației Nevăzătorilor sunt foarte nemulțumiți și au venit în fața Guvernului încă de la primele ore ale dimineții. 

"Suntem astăzi în fața Guvernului României pentru că legea 360 care este în vigoare produce dezavantaje enorm de mari. Nu au ținut cont că noi am lucrat ca persoane nevăzătoare cu legea 362, care spunea că 11 ani și 8 luni beneficiem de ieșire la pensie în drept. Astăzi este o încălcare a drepturilor din lege, ne-au abrogat legea, ne-au umilit din toate punctele de vedere", a declarat la Realitatea PLUS Gelu Gherasim, președintele asociației din Neamț.

Bărbatul spune că a venit la București încă de miercuri noaptea cu un grup de 80 de persoane. La două dintre ele li s-a făcut rău. Un echipaj SMURD a fost trimis la fața locului. 

Pensionarii siderurgiști, revoltă după marea recalculare: zeci de oameni au ieșit miercuri în stradă