MENIU

Ciolacu cheamă liderii partidelor la consultări pe data alegerilor prezidențiale: Țopăiala pe calendar afectează încrederea românilor 

Ciolacu cheamă liderii partidelor la consultări pe data alegerilor prezidențiale

Calendarul alegerilor va fi stabilit după consultări cu liderii tuturor partidelor politice, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de astăzi. "Data alegerilor să rămână cum am stabilit", a spus liderul PSD.

"Țopăiala pe calendar afectează încrederea în parteneri, trebuie să înceteze! Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi practic ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care puteam promova Hotârârea de guvern ul de stabilire a datei alegerilor, convenită pe 15 septembrie.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. 

Aceasta este abordarea corectă, și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. 

Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România", a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de astăzi.

PSD vrea să rupă coaliția înainte de alegeri. Tensiuni fără precedent la guvernare! Data alegerilor, mărul otrăvit

Astăzi expirat ultimatumul dat, marți, de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, care a spus că ministrul de Interne Cătălin Predoiu (PNL) trebuie să inițieze, până cel târziu astăzi, hotârărea de guvern pentru organizarea alegerilor prezidențiale pe 15 septembrie sau 29 septembrie.

Ședință de Guvern, vineri: Proiectul privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale nu se află pe agendă