MENIU

Candidați alegeri sector 4: Luptă strânsă pentru primăria lui Piedone

Sectorul 4 investeşte din nou masiv în spaţiul verde

Candidați alegeri sector 4: Incidentul din toamna anului trecut din clubul Colectiv a schimbat total miza pentru primăria Sectorului 4, unde cele mai mari șanse le avea fostul edil, Cristian Popescu Piedone care a demisionat în urma presiunilor străzii.

Candidați alegeri sector 4. Primăria Sectorului 4 este disputată de zece candidați, toți reprezentanți ai câte unui partid. Interesul pentru sectorul 4 este cu atât mai mare cu cât, Piedone, care avea cele mai mari șanse de a fi ales pentru un al treilea mandat mu s-a mai putut înscrie în cursă, însă apare pe listele de consilieri.

În aceste condiții candidatul care este susținut de piedone poate să aibă cele mai mari șanse în obținerea fotoliului de edil. Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, sprijinit de PNL, este unul dintre cei care au șanse reale în câștigarea celui mai mare număr de voturi în sectorul 4.

Social democrații au și ei un avantaj. În cursă s-a înscris actualul viceprimar al sectorului 4, Daniel Băluță, cel care a asigurat și interimatul funcției de primar după demisia lui Cristian Popescu Piedone.

Un alt candidat care urmărește funcția de edil este Ștefănel Dan Marin de la PMP, care a asigurat interimatul la Primăria Capitalei imediat după suspendarea lui Sorin Oprescu după ce a fost arestat preventiv în urma unor posibile acte de corupție.

Candidați alegeri sector 4: Ce a lăsat Piedone

Până la incendiul din Colectiv Cristian Popescu Piedone s-a bucurat de o reală popularitate din partea locuitorilor sectorului 4. Piedone a preluat primăria în 2008 de la Adrian Inimăroiu. În cele două mandate, Piedone a început reabilitarea periferiei sectorului și a evacuat sute de tone de gunoaie care erau depuse pe domeniul public.

La fel ca în sectorul 3, periferia sectorului a fost eliberată de fabrici și depozite vechi, în locul cărora au început dezvoltări imobiliare, atât în domeniul comercial cât și rezidențial. Avantajul a fost dat de terenurile ieftine care au permis construcția de apafrtamente cu preț mai redus.

Piedone a devenit popular și în urma mai multor inaugurări sau acțiuni mai puțin obișnuite. Au fost concursuri de gătit, inaugurări de spații pentru picnic dar și de săli de sport.

Candidați alegeri sector 4: Lista completă

Răzvan Sava (primarul general interimar al Capitalei) - PNL

Daniel Băluţă (medic) - PSD+UNPR

Răzvan Bratu-Iorga - PRU

Ştefănel-Dan Marin - PMP

Ştefan Spiridon - ALDE

Constantin-Titian Filip - Partidul Social Românesc

Virgil Nicorescu - PDS

Dumitru Dobrev - USB

Paul Constantin Marinescu - Partidul Socialist Român

Dumitru Ovidiu Zară - Partidul Mişcarea Liberală