MENIU

Băsescu îl critică pe Iohannis: Cea mai gravă eroare făcută de un preşedinte din ultimii 11 ani!

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru promulgarea, in urma cu o zi, a legii alegerilor parlamentare, spunând că este cea mai mare eroare politica facuta de un presedinte in ultimii 11 ani.

"Este cea mai mare eroare politica facuta de un presedinte in ultimii 11 ani." Noua lege prevede ca numarul total al parlamentarilor va fi de 466, ceea ce inseamna ca nu s-a tinut cont de referendumul din anul 2009, cand romanii s-au pronuntat pentru un legislativ cu 300 de membri. "Deosebirea dintre un referendum consultativ si unul facultati este uriasa. Acel referendum in care romanii s-au pronuntat pentru Parlament cu 300 de parlamentari a fost tratat ca un referendum facultativ, ceea ce nu exista in Constitutie", a afirmat Traian Basescu, marti, la sediul PMP, scrie Hotnews.ro

"Parlamentul a mai vrut sa faca modificari pe legislatia electorala. Trebuie respectat rezultatul referendumului, asa cum a decis si CCR. Este cea mai mare eroare politica facuta de un presedinte in ultimii 11 ani. Se mai poate sesiza populatia, dar trebuie sa vrea si partidele. Partidele asta isi doresc, o lege care incalca decizia CCR", a sustinut Traian Basescu, adaugand ca "Sunt convins ca politicienii vor fi sanctionati pentru aceasta decizie la alegerile viitoare."