MENIU

Atacul terorist din Mali, revendicat de un jihadist: "Şeicul şi-a dat binecuvântarea pentru atac"

Un membru jihadist, apropiat al predicatorului islamist radical malian Amadu Kufa și fost combatant într-o unitate a algerianului Mohtar Belmohtar, a revendicat marți, într-o declarație pentru AFP, atacul comis săptămâna trecută într-un hotel din Sevare, oraș situat în centrul statului Mali.

Potrivit acestuia, atacul s-a soldat cu 15 morți, în timp ce bilanțul oficial este de 13 persoane ucise. 'Mâna lui Allah i-a ghidat pe mujahedini la Sevare împotriva dușmanilor islamului.

Cincisprezece necredincioși și complicii lor au fost uciși', a declarat jihadistul Suleyman Mohamed Kennen, care a făcut parte în 2012 din aripa maliană a combatanților pentru Mohtar Belmohtar.

'Șeicul Amadu Kufa a dat binecuvântare pentru atac', a mai declarat el. Un atac a fost lansat vinerea trecută de indivizi înarmați la Sevare, oraș strategic situat în regiunea Mopti, mai multe persoane fiind luate ostatice. În urma unei operațiuni guvernamentale împotriva atacatorilor de la hotelul Byblos din Sevare, autoritățile de la Bamako au anunțat că 13 persoane, între care cinci angajați ai ONU, patru soldați malieni și patru teroriști, au fost uciși în timpul luării de ostatici.

Mai multe articole despre:
atac AFP mali jihadist revendicat seic abandonat