MENIU

Alina Mungiu: Ponta a blocat dreptul la vot în cinci județe. Se ocupă să se autoînfrângă

<p>Alina Mungiu-Pippidi</p>

Greşeală fatală a premierului! Politologul Alina Mungiu Pippidi este de părere că Victor Ponta este pe cale să creeze un nou val de antipatie populară împotriva sa. Motivul? Guvernul nu organizează alegeri parţiale în cinci judeţe, trei oraşe mari şi 14 colegii parlamentare. 

"Într-o decizie fără precedent în România, Curtea de Apel Cluj obligă Guvernul să organizeze alegerile parţiale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean pe motiv că refuzul Cabinetului Ponta de a organiza alegerile reprezintă un exces de putere.", a scris Alina Mungiu Pippidi pentru Adevărul.

Potrivit politologului, Victor Ponta se ocupă să se autoînfrângă, aşa cum a făcut în toamnă cu diaspora. "Ca să-l ajutăm în muncă, trei sfaturi cum să se eutanasieze mai repede ca să dea o mână de ajutor lui Predoiu et comp, care se mişcă cam greu".

Primul sfat este să nu mai organizeze alegeri până nu este sigur că le va câştiga. "Lasă-i să-ţi facă dosare penale şi să te demaşte în Parlamentul European, că nu mai contează.", îi mai recomandă politologul lui Victor Ponta.

"Vezi de uită să bugetezi mai multe secţii de votare în diaspora pentru la anul după ce ai uitat să socoteşti câte sunt necesare. Bugetul e chestia aia care se trece între Crăciun şi Anul Nou, cum ai făcut anul trecut, deci mai ai timp să uiţi numai vreo şase luni.", mai scrie Alina Mungiu Pippidi.

Iar ultimul sfat pentru premier este legat de situaţia de la televiziunea publică. "După ce l-aţi apărat pe Zgabercea, un infractor acuzat de spălare de bani, şi pe Lucaci, un ofiţer de partid, declară TVR un loc de netrăit fără ei şi dă afară Consiliul de Administraţie, ca să avem ce scrie iarăşi prin MCV, Freedom House şi Reporteri fără Frontiere. Câştigul în audienţă va fi zero, dar măcar o să fie clar mesajul că TVR are nevoie de pesedişti, nu de legea nouă, care ar pune în sfârşit capăt aberaţiei că Parlamentul, care e de facto proprietarul TVR, în loc să se retragă un pas din această poziţie din care vreme de cincisprezece ani i-a cauzat falimentul, dă afară anual pe cei numiţi în anul precedent tot de el, mai ales dacă încearcă să schimbe câte ceva.", a mai scris Alina Mungiu Pippidi pentru Adevărul.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Alina Mungiu alegeri parţiale