Alina Gorghiu recunoaşte: Există tensiuni în PNL din cauza listelor pentru alegeri
Președintele PNL, Alina Gorghiu, spune că există "tensiuni" în Partidul Național Liberal în privința formării listelor pentru alegerile din 11 decembrie, arătând că unii parlamentari cred că ar merita încă un loc în viitorul Legislativ.
"Evident că merge greu, pentru că vorbim (...) despre un Parlament cu număr de parlamentari redus. Din start, pierzând un număr de locuri de parlamentari, câțiva parlamentari, un număr mai mare sau mai mic din fiecare partid politic, nu se vor regăsi pe listele din 11 decembrie, pe listele eligibile, din nou, în Parlament. Și atunci evident că sunt tensiuni, sunt oameni care cred că ar merita încă un loc, sunt oameni care optează de acum și spun 'Da, fac pasul lateral din Parlamentul României și mă gândesc că Partidul Național Liberal va avea cândva nevoie de expertiza mea într-o poziție executivă'", a declarat Gorghiu, marți seara, la B1 TV.
Ea a amintit că ''ultimul cuvânt'' în privința listelor îl va avea Biroul Politic Național.
"Joi vom valida o mare parte dintre listele județene", a adăugat Gorghiu.
Președintele PNL a vorbit și despre finanțarea campaniilor electorale, precizând că există un barem mic față de sumele pe care partidele le investeau anterior. "Pe noua lege se modifică fundamental filosofia finanțării campaniilor electorale (...) E un barem, finanțarea vine prin împrumuturi, prin donații, prin sponsorizări, va fi (...) returnată suma de statul român. E un barem destul de mic față de sumele pe care partidele le investeau într-o campanie electorală anterior", a spus Gorghiu.
În opinia sa, campania pentru parlamentare va fi "mult mai puțin costisitoare și mult mai transparentă" decât în trecut.
"Asta este partea bună, suntem feriți de belele. Însă cred că în viitor va trebui să lucrăm la un lucru, care pe bună dreptate ni se reproșează de partidele mici sau de candidați independenți. Numărul de semnături este prohibitiv. Sunt partide mici care trebuie să strângă acel număr mare de semnături, 200.000 de semnături, și ar trebui să renunțăm la acest prag", a susținut ea.