MENIU

Alina Gorghiu: Graţierea, în forma Guvernului, rezolvă punctual, problema lui Dragnea

Senatorul PNL Alina Gorghiu a susținut luni că retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea este dorită de liderul PSD Liviu Dragnea pentru că în forma înaintată de Guvern sunt grațiate infracțiunile electorale și condamnările cu suspendare.

"Când se face această solicitare de retrimitere la Comisie, în mod normal spui care e motivul. Am sesizat stânjeneala liderului de grup de la ALDE care a spus "vreau întoarcerea la Comisie" dar nu a mai spus de ce. Haideți să spunem tuturor care este motivul pentru că în realitate proiectul în forma aceasta este un moft. Nu atinge obiectivul eliberării din penitenciar a unui număr suficient și necesar astfel încât să nu fim pasibili de sancțiuni, amenințarea care s-a fluturat de guvern foarte multă vreme, însă rezolvă speța punctuală a domnului Dragnea. Știu că o să mă certe vreo două zile, o să mă spurce pe la TV, dar realitatea asta este. În proiectul Comisiei nu se pune problema grațierii infracțiunilor electorale și a faptelor care au o condamnare cu suspendare, pe când în inițiativa Guvernului pe care a înaintat-o ministrul Toader și pe care o susține domnul Dragnea, știți foarte bine că faptele, infracțiunile electorale sunt grațiate precum și condamnările cu suspendare", a explicat Gorghiu.

Ea a mai adăugat că nu PSD este cel care dorește întoarcerea la Comisie a proiectului, ci Liviu Dragnea, căruia "îi este dedicat acest proiect".

"Deci, dacă acesta este motivul, haideți să nu mai facem tot jocul ăsta ieftin pentru domnia sa! Să încercăm să agreem cu toții că este un proiect prost, nu criticabil, prost, că n-are nicio legătură cu obiectivul propus, că avem o lege cu măsuri alternative la executarea pedepsei cu condamnare, că avem alte proiecte de legi care pot fi discutate în procedură de urgență și pe care să le discutăm", a mai spus Alina Gorghiu.