MENIU

Fenomen bizar observat pe cer: 7 sori și-au făcut apariția - VIDEO

Un fenomen neobișnuit a fost surprins recent în Chengdu, China, unde cerul orașului a părut să fie luminat de nu mai puțin de șapte „sori”. Evenimentul a fost filmat pe 18 august și a devenit rapid viral pe rețelele sociale chinezești, stârnind o dezbatere intensă: este un fenomen meteorologic sau doar o iluzie optică?

În videoclipul care a captat atenția publicului, vedem ceea ce pare a fi soarele însoțit de alte șase imagini identice. Fenomenul, deși uimitor, a generat numeroase speculații și comentarii, unii sugerând chiar explicații mitologice sau supranaturale.

Explicația științifică din spatele fenomenului

Cu toate că mulți au fost tentați să considere acest spectacol drept un semn divin, experții au oferit o explicație științifică simplă. Fenomenul observat este rezultatul refracției luminii, un proces prin care traiectoria razelor de lumină este modificată atunci când trec printr-un mediu specific, cum ar fi sticla stratificată.

Astfel, ceea ce pare a fi șapte sori pe cer este, de fapt, o iluzie optică. Imaginile multiple ale soarelui sunt, de fapt, „copii” virtuale create de fiecare strat de sticlă prin care trece lumina. Deși nu este un fenomen meteorologic în sensul clasic, această refracție a luminii a reușit să fascineze internetul.

Reacțiile publicului în urma fenomenului bizar

Videoclipul a generat numeroase reacții pe platformele online, de la entuziasm până la glume și interpretări creative. Un utilizator a comentat că fenomenul i-a amintit de un mit chinezesc despre mai mulți sori, în timp ce altul a făcut o glumă despre cum Pământul ar avea „astigmatism”.

Deși videoclipul a creat multă agitație, specialiștii au subliniat că ceea ce s-a întâmplat în Chengdu este un exemplu clasic de iluzie optică, nu un fenomen meteo rar. Asta nu a împiedicat, însă, ca imaginile să fie apreciate și dezbătute de mii de oameni.