Prima zi a primăverii. Fenomene bizare de prima zi a primăverii. Ce face Google
Prima zi a primăverii. Google sărbătorește prima zi a primăverii cu un doodle special. O eclipsă parţială de Soare, în timpul căreia Luna va acoperi peste jumătate din discul astrului, va putea fi observată şi din Transilvania, vineri, între orele 10.48 şi 13.04, fiind un fenomen astronomic spectaculos, care are loc în contextul echinocţiului de primăvară. Prima zi a primăverii.
Prima zi a primăverii Eclipsa de Soare de vineri va începe în România în jurul orei 10.40, va atinge punctul maxim în jurul orei 11.56 şi se va încheia la 13.05, cu o durată medie pentru România de două ore şi 20 de minute. Acoperirea Soarelui de către Lună va varia în funcţie de locul observaţiei, fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord. Procentul de acoperire a Soarelui va fi situat între 40 şi 55%.
Prima zi a primăverii Se va vedea doar faza ei parţială, iar maximul pe care românii îl pot surprinde este de aproape 55% procentul de acoperie a Soarelui de către Lună. Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 21 iunie 2020.
Prima zi a primăverii În funcţie de locul observaţiei acoperirea Soarelui de către Lună va varia, fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord. La Bucureşti eclipsa va începe la 10:48, are maximul la 11:55 şi se termină la 13:04, cu o acoperire a Soarelui de 43, 5%.
Prima zi a primăverii Satu Mare – 54,9% gradul de acoperire; 10:45 ora de maximum
Cluj-Napoca – 51,8% gradul de acoperire; 10:45 ora de maximum
Oradea – 54,4% gradul de acoperire; 11:51 ora de maximum
Alba Iulia – 50,2% gradul de acoperire; 11:53 ora de maximum
Baia Mare – 53,8% gradul de acoperire; 11:54 ora de maximum
Prima zi a primăverii Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare se va afla la dispoziţia celor ce doresc să vadă eclipsa partială de Soare mai multe telescoape şi lunete. Sătmărenii interesaţi vor avea acces în curtea colegiului între orele 11:00-13:00 şi vor fi informaţi despre eclipsă de către elevi şi profesori din cadrul Cercului de Astronomie şi Astrofizică.
Prima zi a primăverii Astfel, în curtea şcolii vor fi amplasate instrumente astronomice pentru vizualizarea eclipsei de Soare. Conform calculelor specialiştilor, eclipsa parţială de soare din 20 martie, va fi vizibilă din Satu Mare în intervalul orar 10h45m18s – 13h04m4s, cu o maximă la ora 11h53m48s, şi cu 54,9% acoperire a Soarelui. Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare este una dintre puţinele şcoli din România care au un observator astronomic.
Prima zi a primăverii. Care a starea pârtiilor
Prima zi a primăverii În continuare, starea pârtiilor de la Șureanu este excelentă pentru schi și snowboarding, iar zăpada este din abudență, în pofida primăverii care s-a instalat la șes. Drumul dintre lacul Oașa și pârtii continuă să fie singura problemă în ceea ce înseamnă sezonul de iarnă, la Șureanu. Dar, cu lanțuri montate pe roți, nu veți avea probleme la urcare. Vremea se prezintă ideală pentru schi, fără precipitații, așadar sunteţi așteptaţi la unul din ultimele weekenduri ale acestui sezon de schi.
Prima zi a primăverii Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (și anume pe șoseaua Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.
Prima zi a primăverii Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (pe o distanță de 18 km): drumul a fost deszăpezit și este accesibil oricărui tip de mașină. Pentru un bun control, e necesară montarea lanțurilor de la Luncile Prigoanei înspre pârtii. Prima zi a primăverii
Prima zi a primăverii Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele nouă pârtii, patru sunt bătătorite și funcționale (C_1, C_3, A_1, A_3) iar, în prezent, stratul de zăpadă bătătorită măsoară aproximativ 50 cm. Pârtiile sunt excelente, în continuare, datorită condițiilor meteo favorabile din această iarnă bogată în zăpadă. Din cele trei instalații de transport pe cablu, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă, însă, viscolul va fi mult prea puternic, telescaunul va fi oprit. Urmăriți zilnic cele trei camere web de pe site-ul www.schisureanu.ro De asemenea, zona de off-piste pentru freeride este accesibilă, stratul de zăpadă fiind suficient. Prima zi a primăverii
Prima zi a primăverii. Cum e vremea la Arieșeni
Prima zi a primăverii Deși primăvara a venit și la Arieșeni, totuși pârtiile se prezintă în condiții foarte bune. Zăpadă este din plin, iar serviciile turistice continuă să fie active, având în vedere că iarna, practic, încă nu s-a încheiat. Urmăriți camerele web pentru actualizări zilnice.
Prima zi a primăverii Vineri, esplanada Obeliscului “Horea, Cloşca şi Crişan” devine din nou observator astronomic. Albaiulienii dornici să surprindă fenomene astronomice intense şi spectaculoase sunt aşteptați vineri, 20 martie, pe esplanada Obeliscului din Cetate.
Prima zi a primăverii Primăria Alba Iulia şi Clubul “Universul de lângă noi” ofera publicului ocazia de asista la o sesiune de observaţii având în atenţie o eclipsă de Soare. Prima zi a primăverii
Prima zi a primăverii În România, eclipsa va fi parţială şi va putea fi observată între orele 10.44 şi 13.03, având punctual maxim la ora 11.53. Membrii clubului vor utiliza echipamente pentru observarea eclipsei în condiţii de maximă siguranţă, inclusiv ochelari speciali.
Prima zi a primăverii, În cazul în care vremea nu va fi prielnică, evenimentul se va anula.
Prima zi a primăverii Pe 20 martie 2015, va avea loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din nordul oceanului Atlantic, iar fazele parţiale se vor vedea bine din Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Din România se va observa ca o eclipsă parţială de Soare, acoperirea discului solar de către Lună fiind între 39% în sud-est şi 55% în nord-vest.