MENIU

Valoarea NUTRITIVĂ a CIUPERCILOR

<p>Beneficii ciuperci</p>

Ciupercile sunt savurate de tot mai multe persoane datorita gustului delicios si a valorilor nutritive impresionante pe care le detin. Ciupercile sunt cunoscute si sub denumirea de “carnea” lumii vegetale si sunt o parte integranta a oricarei diete sanatoase. Se folosesc in foarte multe retete, adaugand savoare oricarui preparat.

Ciupercile au o gama larga de nutrienti si minerale ce aduc multe beneficii sanatatii tale. Cele mai des intalnite minerale din ciuperci sunt seleniu, cupru, potasiu, fosfor si de asemenea, pot contine cantitati mai mici de fier, magneziu, zinc, si mangan.

Aceasta leguma-minune contine si proteine si fibre, alte componente esentiale unei diete echilibrate si sanatoase. Ciupercile nu au grasimi saturate si sodiu, si sunt foarte scazute in colesterol.

Unul dintre motivele principale pentru care sunt adorate de catre multi este faptul ca ciupercile nu ingrasa, si totusi asigura atat de multi nutrienti. Intr-o portie de 100 de grame de ciuperci, sunt doar 22 calorii.

Vezi mai multe pe curademiere.ro.