MENIU

SOCI 2014: Imaginea ŞOCANTĂ de la CEREMONIA de DESCHIDERE a JO de la SOCI 2014

<a href="http://www.realitatea.net/tag/soci-2014_544384" target="_blank">SOCI 2014</a>
<a href="http://www.realitatea.net/tag/soci-2014_544384" target="_blank">SOCI 2014</a>. IMAGINEA care face &icirc;nconjurul lumii de la SOCI 2014. FOTO: Mediafax Foto

SOCI 2014. O imagine de la ceremonia de deschidere a JOCURILOR OLIMPICE de la SOCI 2014 face înconjurul lumii. SOCI 2014 a debutat vineri cu o ceremonie fastuoasă.

SOCI 2014. Reprezentanţii Austriei, ţară cotată printre cele care vor câştiga cele mai multe medalii la SOCI 2014, au fost protagoniştii unui moment inedit, dar şocant, în timpul ceremoniei de deschidere al JO de la SOCI 2014.

Imaginea care face înconjurul lumii de la SOCI 2014 îl prezintă pe un sportiv, membru al delegaţiei Austriei, căzut la pământ chiar în timpul deschiderii, în timp ce conaţionalii săi îl privesc cu uimire.

SOCI 2014. La Jocurile Olimpice de la Soci, cele mai scumpe din istorie (37 de miliarde de euro), participă aproape 3000 de sportivi din 88 de ţări.

De asemenea, deşi a devenit o obişnuinţă la Jocurile Olimpice de vară, pentru ediţia de iarnă a Olimpiadei este prima oară în ultimii treizeci de ani în care competiţia a început cu o zi înaintea festivităţii de deschidere. La Soci, competiţia a început joi şi se va încheia la 23 februarie.

SOCI 2014. O altă premieră a ediţiei de la Soci este parcursul record al torţei olimpice, de 65.000 de kilometri, ce s-a încheiat vineri, pe Stadionul Fişt.


SOCI 2014. CEREMONIE FASTUOASĂ


SOCI 2014. Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci au oferit un spectacol impresionant de aproape trei ore având ca subiect principal istoria şi cultura Rusiei, vineri seară, pe Stadionul Fişt, în prezenţa unor lideri mondiali şi a mii de sportivi.

Sub privirile a zeci de mii de spectatori, între care şi mai mulţi lideri mondiali, au fost celebrate opt perioade istorice şi mândriile culturii ruse, o epopee împărţită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul, apoi secolul XX. Au fost omagii oraşelor Kostroma, vârf de lance al rezistenţei în faţa invaziilor mongole şi tătare, Sankt Petersburg şi Moscova, lui Petru cel Mare şi avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut în prim-plan pe Kazmir Malevici şi Serghei Eisenstein. Nu au fost uitate nici balurile imperiale şi Reconstrucţia, în spectacolul susţinut de 9.000 de persoane, între care 3.000 de artişti, şi la care au fost folosite 22,5 tone de artificii.

SOCI 2014. Tema ceremoniei de deschidere a JO a fost "Visele Rusiei", iar show-ul a fost deschis de o fetiţă numită Lubov (dragoste), care a ghidat publicul, plutind şi cântând, prin locurile reprezentative ale Rusiei şi tradiţiile acestei ţări, o călătorie "de mii de ani" ce a arătat diversitatea ţării ce se întinde pe nouă fusuri orare şi are o populaţie de 114 milioane de locuitori. La finalul momentului, au coborât deasupra arenei "cinci fulgi de nea", dintre care patru s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice. Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defecţiuni.

Apoi, a fost intonat imnul naţional al Rusiei, de către un cor, timp în care un grup de 240 de voluntari a intrat pe teren având ţinute fosforescente roşii, albe şi albastre, ce au format drapelul Rusiei.

SOCI 2014. Pentru a pregăti defilarea sportivilor, în ritmurile unei muzici mixate de DJ Rudenko, pe stadion a fost proiectată imaginea planetei, cu o rampă în centru pentru trecerea concurenţilor de la JO, o premieră în istoria olimpismului. Conform tradiţiei, prima naţiune care a defilat a fost Grecia. Sportivii români au salutat publicul după trecerea a mai bine de jumătate din delegaţii, ei aflându-se pe locul 61 în ordinea defilării. Românii, cu biatlonista Eva Tofalvi în frunte, au purtat ţinute de culoare neagră. Ultima a fost delegaţia Rusiei, cu Alexander Zubkov (bob) ca portdrapel, defilare acompaniată de melodia Nas Ne Dogoniat a formaţiei t.A.T.u. A 50-a a fost o delegaţie de sportivi indieni, care a defilat sub steagul olimpic. Printre cele mai inedite ţinute de la defilare s-au numărat cele ale sportivilor din Insulele Bermude (aceştia au purtat pantaloni scurţi şi jambiere) şi ale celor din Insulele Cayman, care au avut în picioare şlapi. În momentul trecerii fiecărei delegaţii, pe teren a fost proiectată imaginea ţării respective, aşa cum este văzută din spaţiu. La finalul defilării, sportivii au urcat în sectoarele de tribună rezervate lor la acest eveniment, pentru a se bucura de restul spectacolului.