MENIU

Români, treceţi Canalul Mânecii! „Plimbaţi ursul” în Marea Britanie

Un nou „job” ia amploare în Marea Britanie – plimbătorul profesionist de câini. Tot mai ocupați, britanicii apelează la serviciile unor persoane „de încredere” care să le plimbe animalele de companie.

Încrederea este esențială în această „meserie”, pentru că „stăpânul” trebuie să aibă certitudinea că acel câine pe care-l dă în grijă „plimbărețului” se va întoarce teafăr și nevătămat și fără a fi primit vreun anunț de răscumpărare înainte.

De aceea, meseria este chiar bine plătită, iar unii plimbători de câini ajung să câștige sume care pentru un român de rând. În timp ce unii operează la nivel mediu, plimband simultan 8 sau 9 caini, pentru a face mai multi bani, există si companii specializate în plimbarea sau adapostirea animalelor, cât timp stîpânii sunt plecați de acasă, relatează cotidianul „Daily Mail”.

O companie de asigurări pentru animale a publicat, zilele trecute, un sondaj în care arată că un plimbător de câini de succes, care are în grijă aproximativ 13 câini pe zi, singuri sau în grup, poate depăși cu ușurință salariul mediu din Marea Britanie, de 22.000 de lire (30.000 de euro) pe an.

Câștigurile unui astfel de „întreprinzător” ajung, de obicei, la 26.000 de lire pe an sau chiar mai mult.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie români plimbător de câini