MENIU

Regimul SIMA sau dieta ANTIRONŢĂIT. Cum funcţionează

Ti-e pofta de ciocolata? Iata ce poate insemna

Regimul SIMA sau regimul antirontait propune ca, pe langa reducerea numarului de calorii, sa ii aduci organismului un aport suplimentar de siliciu si magneziu. Nu doar ca vei slabi intre 4 si 6 kilograme in maximum doua luni, dar dieta te va face si mai putin stresat si obosit.

De ce sa suplimentezi aportul de magneziu

Esti obosit, anxios, surmenat? Dormi rau? Vrei ceva dulce la mijlocul diminetii, dupa-amiaza sau seara tarziu, sub efectul stresului? Ai mai incercat sa slabesti, dar ai clacat dupa doar cateva zile si te-ai ingrasat la loc? E posibil ca problemele tale de greutate sa fie legate de o carenta in magneziu.

Lipsa de magneziu te impinge sa rontai tot timpul. Zaharul nu mai are timp sa fie transformat in energie de catre celule, iar creierul cere mai multa hrana. Rontaitul te satisface pe moment, dar magneziul iti lipseste in continuare si vei avea rapid chef sa mai mananci ceva. Iar acest lucru dureaza si se repeta atat timp cat organismul nu obtine necesarul de magneziu.

In timpul si dupa regimul SIMA trebuie sa iei in mod regulat magneziu. Evita fiolele, dozate prea puternic si dilutiile homeopatice, prea slabe. Medicii care au conceput acest regim recomanda pana la 6 comprimate de magneziu pe zi, de maximum 50 mg, in momente propice rontaitului. Magneziului i se adauga 5 picaturi de siliciu mineral, care favorizeaza patrunderea magneziului in celule.

Asa cum spuneam, ca sa slabesti, nu este suficient doar sa iei magneziu si siliciu. Trebuie sa reduci consumul de dulciuri, cereale, amidonoase, pentru a forta organismul sa apeleze la rezervele de grasime. La inceput se consuma carne, peste, lactate degresate si legume. Se pune accent si pe produsele bogate in magneziu: alge, fructe de mare, legume verzi si leguminoase, cereale integrale. Si nu uita de apa, care contine mult magneziu.

Faza de atac a regimului

Durata fazei de atac depinde de cat de mult doresti sa slabesti. Ca sa pierzi 5-6 kilograme, ia in calcul 4 saptamani. Daca obiectivul tau este mai mic, durata poate fi redusa la trei sau chiar doua saptamani.

Vezi mai multe aici

Mai multe articole despre:
magneziu dieta antironţăit regim sima