MENIU

Poţiunea miraculoasă care face minuni pentru sănătate, făcută după o reţetă din sec. al XIX-lea

Secretul vieţii veşnice, sau cel puţin al celei îndelungate, va fi descoperit, dacă reţeta unui leac miraculos din sec. XIX se dovedeşte a fi veritabilă. În luna mai, arheologii din SUA au descoperit, pe şantierul unui hotel din New York, o serie de sticluţe vechi de 150 de ani, iar pe una dintre ele era înscripţionat "Elixirul vieţii îndelungate", scrie ziarulring.ro.

Despre poţiunea pe care sticluţa respectivă o conţinea se presupunea, în trecut, că ar fi fost capabilă să oprească efectele îmbătrânirii. Descoperirea a fost făcută în Cartierul Chinezesc din New York, informează DailyMail.co.uk.

Echipa de cercetători a decis să afle exact despre ce băutură miraculoasă este vorba, aşa că au reuşit să găsească reţeta acesteia într-un ghid medical vechi.

Surprinzător, ingredientele folosite încă mai pot fi găsite pe piaţă. Iată care este, aşadar reţeta leacului miraculos.

INGREDIENTE

Aloe - 13 grame Rubarbă - 2,3 grame

Genţiană - 2,3 grame

Zedoaria (extract de turmeric alb) - 2,3 grame

Şofran - 2,3 grame Apă - 114 mililitri

Alcool din cereale (vodcă, gin) - 240 de mililitri

MOD DE PREPARARE 1. Stoarce lichidul din plantele de aloe. 2. Zdrobeşte rubarba, genţiana şi şofranul în acelaşi vas, după care amestecă-le cu lichidul de aloe, apa şi alcoolul. 3. Lasă mixtura deoparte timp de 3 zile, dar ai grijă să o amesteci frecvent. 4. Cu ajutorul unui prosop sau filtru de cafea, filtrează mixtura. 5. Deoarece conţine alcool, ai grijă să consumi poţiunea cu moderaţie: picături şi nu înghiţituri.

Mai multe articole despre:
reţetă elixir poţiune