MENIU

Nu mai arunca apa în care ai fiert pastele! Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele

Pastele sunt unul dintre felurile de mâncare preferate de multe persoane atât pentru că se pot prepara rapid, dar și pentru că sunt posibile combinații nebănuite. Indiferect de rețetă, însă, un truc este esențial. 

În general, după gătirea pastelor, toată lumea aruncă pur şi simplu apa cu sare în care acestea au fiert.

 

Ei bine, da există câteva idei ingenioase de a folosi această banală apă sărată în care au fiert pastele, potrivit avantaje.ro.

 

O poți folosi tot la gătit. Poți fierbe legume legume precum mazărea, lintea, care vor prinde o aromă deosebită și de asemenea, nu-şi vor pierde proprietăţile. În plus, poți să gătești și la aburi cu această apă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

 

Pune la înmuiat fasolea în apa de la paste. Aceasta se va înmuia mai repede și se va îmbiba cu nutrienții din apă.

 

Apa în care au fiert pastele poate fi folosită şi la prepararea aluatului de pizza sau de pâine. Este gata sărată şi bună de utilizat.

 

Poți face și sosuri cu apa de la paste, cum ar fi cel pesto. Acestea vor fi mult mai aromate și vor avea o textură cremoasă.

 

Este bună și pentru păr. Masează-ți scalpul cu apa în care au fiert pastele, dacă ai părul deteriorat și uscat. După care spală-te cu șampon în mod obișnuit.

 

Spa pentru picioare. Această apă în care au fiert pastele te ajută foarte mult dacă ai picioarele obosite și umflate. Tot ce trebuie să faci este să pui apa într-un lighean, apoi să îți ții picioarele în ea timp de aproximativ 20-30 de minute.

 

Este bună și pentru flori. Apa în care au fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale, așa că oferă multe beneficii plantelor. Ai grijă să nu o folosești fierbinte.

Mai multe articole despre:
apa paste gresela gospodine fierbere