MENIU

"Furios şi iute 7", record de încasări în istoria cinematografiei

Record pentru al şaptelea episod al seriei "Furios şi iute". Este pentru prima dată în istorie când un film ajunge la pragul de un miliard de dolari din încasări în numai 17 zile. În plus, a ajuns direct pe locul cinci în topul celor mai bine vândute pelicule ale tuturor timpurilor. Şi, pentru că rulează încă în cinematografe, ar mai putea să urce o poziţie şi să depăşească "Harry Potter".

"Furios şi iute 7" deţine supremaţia în box-office-ul american de patru săptămâni. Doar cinematografele din Statele Unite i-au adus încasări de 320 de milioane de dolari la care se adaugă miliardul obţinut din străinătate. Aşa se face că filmul este acum pe locul cinci într-un clasament al celor mai bine vândute producţii după Avatar, Titanic, Răzbunătorii şi Harry Potter şi Talismanele morţii - partea a doua. Mai puţin de trei milioane de dolari despart "Furios şi iute 7" de locul al patrulea al acestei ierarhii, iar specialiştii se aşteaptă ca topul să se schimbe curând.


Episodul şapte al seriei a fost ultimul pentru actorul Paul Walker. Acesta a murit într-un accident de maşină în 2013, cu puţin timp înainte de încheierea filmărilor. Pentru ultimele secvenţe, rolul interpretat de el, cel al lui Brian O'Connor, a fost jucat de unul dintre fraţii săi.

Drama a contribuit din plin la popularitatea peliculei care se încheie, de altfel, cu un omagiu adus actorului.

Mai multe articole despre:
film actori furios si iute 7