MENIU

FRESH REFRESH.Mersul nordic,exerciţiul bun pentru orice vârstă şi condiţie fizică:ARDE RAPID calorii

Fresh Refresh. Mersul nordic

Astazi, va propun o portie sanatoasa de...sport! Am ales acel gen de miscare fizica buna pentru tot: si daca exista probleme medicale, si daca veti sa va petreceti timpul int-un mod placut, si daca aveti nevoie de socializare sau saca tintiti o conditie super-fit! Este un sport la moda in Europa si America si poate fi practicat oriunde, in orice anotimp. Mersul nordic este numele lui, iar, in cateva momente, veti afla cu ce se deosebeste el de mersul traditional!

"Nordic walking", in traducere din engleza insemnand mersul nordic, este o versiune a mersului pe jos clasic, asa cum il stim cu totii. Ca sa il practicati aveti nevoie de doua bete, asemanatoare celor de ski.

Originar din Finlanda, "Nordic walking" este un fel de fitness la moda acum in Europa si peste Ocean.

Prima dovada a mersului cu bete dateaza din 1966. O profesoara de la o scoala din Helsinki le-a propus atunci elevilor un nou mod de a face miscare. Acest tip special de mers a fost definit oficial in 1979. Asociatia Internationala a Mersului Nordic a fost infiintata in anul 2000.

Nordic Walking poate fi practicat deopotriva de atleti si de non-atleti, nu tine cont de varsta si nici nu impune o conditie fizica extraordinara. Sportivii estimeaza ca energia consumata este cu 46% mai mare decat in mersul normal.

Cadenta speciala a bratelor, a corpului si a picioarelor antreneaza peste 80% din muschii scheletici. "Nordic Walking" este bun pentru tricepsi, bicepsi, pentru umar, pentru muschii abdominali si pentru muschii spatelui.

Specialistii mai spun ca acest tip de miscare are o multime de beneficii pentru corp. Spre exemplu, tonifica simultan partea de sus si partea de jos a corpului. Mersul nordic reduce presiunea pe genunchi si articulatii si este ideal pentru inima, plamani, pentru gat si problemele de spate.

Finlandezii au inventat un tip de sport carepoate fi practicat oriunde si care nu tine cont de anotimpuri sau de formele de relief. Important este sa vreti sa mergeti diferit fata de cum o faceti in mod normal si sa constientizati acest lucru ca fiind un sport. Nordic Walking are nevoie de un echipament simplu si de buna dispozitie pentru ca este o activitate sociabila. In timp ce mergeti puteti vorbi cu partenerul de drum si va puteti bucura de peisajul intalnit in cale. Nordic Walking reduce stresul si tensiunile emotionale negative pentru ca este un sport practicat in aer liber.