MENIU

Elvila.ro - Cele mai în vogă tendințe din 2024 în materie de seturi dormitoare

Dormitorul este locul din casă în care oamenii petrec cel mai mult timp. În medie, ar trebui să dormim o treime din zi, iar cel mai bun somn este în dormitor, acolo unde găsim confortul și atmosfera potrivite pentru o relaxare adevărată. Dacă vrei să faci din acest refugiu o oază plină de stil, trebuie să știi care sunt noile tendințe în materie de seturi dormitor.

Potrivit designerilor de interior, în 2024, trebuie să alegi în special seturi dormitoare care păstrează aceste detalii specifice: culori inspirate din natură, mai ales verde revigorant și albastru liniștitor,  decoruri boho, tăblii de pat statement și pereți cu diverse accente. Descoperă din acest articol și alte elemente pe care le poți integra în locuința ta, pentru a o adapta la necesitățile și tendințele actuale.

Ce seturi dormitoare se poartă în 2024?

După cum se știe, gusturile nu se discută. De aceea, nu toți oamenii sunt tentați să opteze pentru aceleași tipuri de mobilier. Unii preferă seturi dormitoare simple, în culori neutre sau care să nu iasă prea mult în evidență, alții, din contră, sunt atrași de mobilier și pereți cu diverse motive, inspirate din tema disco, a anilor `70 sau din bogăția de culori a junglei. Iată câteva dintre cele mai râvnite tendințe în amenajarea dormitoarelor:

  • Design personalizat

În 2024, oamenii vor tinde să-și amenajeze dormitoare personalizate, în acord cu preferințele, cu modul de viață și cu pasiunile lor. Având în vedere că omul modern petrece din ce în ce mai puțin timp în natură, va tinde să-și creeze în propriul cămin o oază de calm și liniște, din care nu lipsesc florile, lumina naturală, texturile organice sau tonurile de pământ.

  • Minimalism și spațiu

Și în anul următor continuă trendul ca seturile de dormitoare să se conformeze principiilor minimaliste, oferind funcționalitate, dar respectând valoarea și importanța spațiului aerisit. Sunt preferate, așadar, piesele simple, nu foarte încărcate, cum ar fi: paturi din PAL melaminat, în nuanțe de stejar,  dulapuri cu uși glisante, noptiere cu un design simplu și funcțional. Stilul minimalist implică utilizarea unor piese simple și în culori deschise, în principal, care face ca spațiul să nu fie deloc încărcat, iar organizarea să fie eficientă.

  • Accente retro

În 2024, revin în trend nostalgiile vremurilor apuse, care se reflectă în modele retro îndrăznețe, în culori tari, care oferă caracter și personalitate dormitorului. Dacă ești o persoană care adoră stilul vintage, îți poți amenaja locuința cu seturi dormitoare care au astfel de accente.

  • Eleganță și lux

Și în noul an se poartă look-ul elegant și sofisticat în dormitoarele din toată lumea. Luxul se împletește însă foarte bine cu simplitatea, astfel că materialele opulente, precum catifeaua și mătasea se echilibrează cu calmul vizual al designului minimalist, acesta fiind un combo care aduce rafinament. 

Nuanța predominantă din dormitor poate fi crem, alb sau gri deschis, pentru a crea o bază calmă și caldă. Eleganța va fi accentuată prin seturi dormitoare cu ornamente și accente aurii, ce aduc un caracter strălucitor și cu aspect impunător.

  • Culoarea anului 2024: Peach Fuzz

Culoarea anului 2024, desemnată de Institutul Pantone, este Peach Fuzz, astfel că o poți integra în dormitorul tău pentru un aspect fresh și actual. Nu trebuie neapărat să ai un set dormitor în această nuanță, ci poți alege diverse elemente decorative: lenjerii de pat, covoare, perdele sau draperii, vaze sau tablouri. 

Peach Fuzz este o nuanță naturală și blândă, care poate aduce în dormitorul tău un sentiment de căldură și confort. În plus, o poți combina cu o gamă vastă de culori: tonuri neutre, alb, auriu, maro-ciocolatiu, bordo, diverse nuanțe de verde și albastru, pentru o notă de prospețime și vitalitate.

  • Focus pe cele 6 piese cheie

Sunt 6 piese cheie în dormitor, iar noile tendințe arată că este necesară o atenție deosebită asupra lor: patul, noptierele, dulapul, comoda, oglinzile și elementele decorative. Fiind un element central al dormitorului, patul trebuie să aibă un design deosebit și să ofere confort. 

Poți alege versiuni single sau matrimoniale, în funcție de preferințe și de spațiul disponibil. Pentru a nu da greș, cel mai bine este să alegi seturi dormitoare care conțin elemente în același stil și design și care te ajută să obții un spațiu unitar și primitor.

Descoperă colecția de seturi dormitoare de la Elvila.ro, pentru confort, eleganță și vise plăcute!

 

Transformă-ți dormitorul într-un refugiu confortabil și elegant, cu ajutorul produselor de la Elvila.ro! O colecție variată de seturi dormitoare te așteaptă la unul dintre cele mai mari magazine de mobilă din România: dormitoare albe, personalizabile, dar și în diverse culori, din materiale de calitate superioară. Alege să investești, în noul an, în produsele de top de la Elvila.ro!

Mai multe articole despre:
seturi dormitor elvila