MENIU

Descoperă plajele cu cel mai alb nisip din lume: Destinații de vis pe care nu le poți rata

Un studiu recent realizat de CV Villas a scos la iveală plajele cu cel mai alb nisip din lume, iar două destinații superbe din Grecia au fost incluse în top. Este vorba despre plaja Marmari din insula Kos și plaja Agios Prokopios din insula Naxos, care au impresionat prin frumusețea lor naturală.

Destinații de top

Conform studiului, care a fost prezentat de Greek Reporter și Mediafax, experții au analizat codurile de culoare RGB ale nisipului de pe 200 de plaje din întreaga lume pentru a stabili cât de aproape sunt acestea de nuanța perfectă de alb. În acest context, Marmari s-a clasat pe locul trei la nivel global, fiind remarcată pentru nisipul său extrem de alb, care este la doar 6,5 puncte distanță de cea mai pură nuanță de alb posibilă.

De asemenea, plaja Agios Prokopios din Naxos a reușit să se claseze în primele treizeci de plaje cu cel mai alb nisip din lume. Această plajă este deja cunoscută pentru nisipul său fin și deschis la culoare, precum și pentru apele cristaline ale Mării Egee, fiind o destinație preferată atât de localnici, cât și de turiști.

Metodologia folosită de CV Villas a implicat capturarea de imagini needitate ale plajelor prin Google Maps și utilizarea unui instrument de pipetare a culorilor pentru a identifica codurile RGB ale nisipului. Acestea au fost comparate cu codul RGB al albului absolut, utilizând calculatorul colormine.org, pentru a determina cât de aproape sunt plajele de albul perfect.

Europa a dominat clasamentul, cu cincisprezece dintre cele mai albe treizeci de plaje situate pe țărmurile sale, inclusiv Marmari și Agios Prokopios. Printre alte destinații europene notabile se numără Plaja Tropea din Italia și Platja de Muro din Spania, care au ocupat poziții de top.

La nivel global, Plaja Tulum din Mexic a obținut primul loc în clasament, urmată de plaja Anse Source d’Argent din Seychelles, Africa, confirmând că nisipurile albe atrag călători din toate colțurile lumii.