MENIU

Cum se numește noua plajă de pe litoralul românesc. Prețul unui șezlong cu umbrelă pe o astfel de plajă

O nouă plajă privată a fost inaugurată pe litoralul românesc, mai precis în comuna IC Brătianu din județul Tulcea, pe malul Dunării. Această locație pitorească, inaccesibilă publicului timp de mulți ani, a fost redeschisă datorită inițiativei unor antreprenori locali, care au decis să valorifice potențialul natural al zonei după scăderea nivelului fluviului.

O nouă plajă în România

Înainte de 1989, malul tulcean al Dunării era o destinație populară pentru locuitorii din Galați, fiind cunoscut pentru facilități precum barul „Cocuța”, situat lângă insula formată pe Dunăre. După schimbările politice, zona a fost treptat abandonată și a devenit mai puțin frecventată. Cu toate acestea, recent, tinerii antreprenori au decis să readucă la viață această destinație, cu sprijinul Primăriei comunei IC Brătianu, și au deschis o plajă privată modernă.

„Am dorit să punem în valoare acest peisaj minunat și să oferim o nouă opțiune de relaxare pentru locuitori și turiști. Cu sprijinul Primăriei, am reușit să realizăm acest proiect, iar acum plaja este frecventată în special de locuitori din Galați și comunele din apropiere, care vin să se bucure de natură, să facă un grătar sau să se răcorească cu o băutură”, a declarat Emilia Polodeanu în cadrul unui post TV.

Cât costă un șezlong cu umbrelă pe această plajă

Prețul pentru închirierea unui șezlong cu umbrelă pe această plajă este de doar 20 de lei pe zi, făcând o opțiune accesibilă pentru cei care doresc să petreacă timp pe malul Dunării.

Scăderea nivelului Dunării a jucat un rol important în accesibilitatea acestei noi plaje. Conform datelor Administrației Fluviale Dunărea de Jos, la începutul săptămânii, nivelul fluviului a fost măsurat la 90 de centimetri la Galați, 59 de centimetri la Isaccea și 54 de centimetri la Tulcea, valori care, deși relativ scăzute, au permis redeschiderea acestei zone pentru public.

Astfel, noua plajă din IC Brătianu aduce o oportunitate revigorantă pentru turiști și localnici deopotrivă, oferind un colț de natură unde se pot bucura de relaxare pe malul Dunării.