MENIU

Ciorbă de perișoare în stil grecesc: rețeta care aduce vara mai aproape și te face să te simți ca în concediu

Ciorbă de perișoare în stil grecesc: rețeta care aduce vara mai aproape și te face să te simți ca în concediu/ Captură foto

Ciorba de perișoare este, fără doar și poate, una dintre alegerile favorite ale românilor, iar indiferent dacă ne aflăm la restaurant, sau dacă vom găti acasă, această mâncare nu va lipsi prea mult timp de la masa noastră. Iar doar câteva ingrediente îi pot da un gust grecesc delicios!

Ciorba de perișoare este o rețetă delicioasă și extrem de comună pe mesele noastre. Poate chiar atât de comună încăt mulți dintre noi ne-am și plictisit de ea! Din fericire, cu numai câteva ingrediente, îi putem da un gust unic, pe care îl vom mai întâlni doar la mesele din Grecia!

Grecii sunt revoltați pe prețul cărnii românești

Iar partea cea mai bună este că această variantă a rețetei, supa Avgolemono, nu este deloc dificil de pregătit!

Ingredientele de care vom avea nevoie pentru supă

În primul rând, trebuie să începem cu ingredientele tradiționale pentru ciorba de perișoare. Aici este vorba despre carne tocată, ceapă tocată foarte fin, orez, pătrunjel tocat, usturoi tocat, ouă, sare, cât și piper.

Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească

Iar pentru a-i da un gust unic, grecesc, vom mai avea nevoie și de supă de pui (sau chiar și de legume), suc de lămâie, făină (dacă vrem să ne iasă mai groasă) și ar trebui să mai avem și câteva ouă în plus la îndemână.

Cum pregătim o mâncare unică și delicioasă

Primul pas este unul pe care deja îl știm: trebuie să pregătim perișoarele! Într-un bol vom amesteca bine carnea, cu ceapă, orez, pătrunjel, usturoi, sare, ouă, cât și piper. Apoi, într-o oală suficient de mare, vom pune supa de pui, sau de legume, la fiert, iar, în cele din urmă, vom adăuga perișoarele, la fel cum facem întotdeauna.

Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie

Apoi, lăsăm focul mai mic și, în timp ce perișoarele fierb, trecem la partea mai specială a rețetei! Vom bate ouăle într-un bol, împreună cu sucul de lămâie, până când sunt omogene. Apoi, vom adăuga foarte puțin din supa fierbinte în acest bol și vom mai amesteca, pentru ca oul să nu se coaguleze.

O vezi peste tot în Grecia, dar ştiai că este şi plantă de leac? Beneficiile uluitoare ale florii de hârtie

După ce supa deja a fiert și a fost luată de pe foc, amestecul trebuie încorporat încet și amestecat. Supa mai trebuie încălzită puțin, iar la final putem presăra și puțin pătrunjel, pentru un gust mai bun.

Sursă text & foto: Click.ro