MENIU

Cele mai bune modalităţi să-ţi adormi copilul

Cele mai bune modalităţi să-ţi adormi copilul

Daca ai obiceiul de a-i citi copilului inainte de culcare, insa de pe un e-book, afla ca nu faci bine. Expunerea copiilor la ecranele televizoarelor, computerelor, tabletelor etc. poate insemna tulburarea somnului.

Cum fura electronicele somnul

Gadget-urile emit lumina care “deregleaza” ritmul circadian, care este influentat de ciclul zi-noapte. In mod particular, lumina din spectrul albastru emisa de electronice influenteaza productia de melatonina, ceea ce ii face pe utilizatori sa se simta obositi mai tarziu decat in mod normal.

Potrivit unui studiu dat recent publicitatii, copiii in ale caror camere exista computere, tablete etc., dorm cu 21 de minute mai putin, iar copiii in ale caror camera exista doar televizor – cu 18 minute mai putin decat copiii in ale caror camere nu se gaseste niciun aparat electronic.

In plus, jocurile video si social media contribuie la distragera atentiei, astfel incat copiii au tendinta de a sta treji mai mult timp. La tulburarea somnului contribuie si zgomotele produse de diversele notificari pe telefoane in timpul noptii.
 
Cat trebuie sa doarma un copil
In functie de varsta, nevoia de somn a copilului difera. Iata un tabel pe varste care sa va ghideze.
– sub 3 luni: 14-17 ore
– 4-11 luni: 12-15 ore
– 1-2 ani: 11-14 ore
– 3-5 ani: 10-13 ore
– 6-13 ani: 9-11 ore
– 14-17 ani: 8-10 ore

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Mai multe articole despre:
copil părinte adormit