MENIU

Cele mai bune 18 sfaturi de slăbit

Cele mai bune sfaturi pentru o dietă

Cure de slabire sunt o mie si una, insa pentru a obtine silueta mult ravnite si pentru a te mentine conteaza mai mult obiceiurile de zi cu zi decat orice dieta predefinita.

Iata cele mai bune 18 de reguli pe care ar trebui sa le respectam zilnic, daca tanjim dupa o silueta trasa prin inel, dar si dupa o sanatate de fier!

Sfatul nr. 1: bea apa din belsug in loc de orice alt lichid

Oamenii confunda adesea senzatia de sete cu cea de foame. Cand vrei sa mananci ceva, bea mai intai doua pahare cu apa plata si asteapta zece minute. Daca senzatia de foame persista, atunci poti manca, dar cel mai probabil ti-era, de fapt, sete. Mai mult, inainte de fiecare masa, bea un pahar de apa, pentru ca astfel vei reduce cantatitea de alimente ingerata. Totodata, asigura-te ca bei zilnic cel putin opt pahare de apa, adica doi litri, si incearca sa-ti infrangi pofta de sucuri sau de alte lichide care contin zahar sau indulcitori artificiali si opteaza intotdeauna pentru apa.

Sfatul nr. 2: fii pretentios cu gustarile

Poate te incearca un pic foamea si vrei sa iei o gustare. Alege-ti, insa, cu atentie gustarea. Nu opta pentru biscuiti, ciocolata, covrigei sau alte tipuri de produse junk-food, ci alege un iaurt, o banana sau doi morcovi. Micile gustari nesanatoase sunt una dintre cauzele ingrasarii. Din acest motiv trebuie sa fii foarte selectiv cu gustarile daca vrei sa slabesti.

Sfatul nr. 3: bucura-te cu masura de alimentele preferate

Esti un mare fan al croissantului cu ciocolata? Nu te poti abtine de la produse de patiserie? Atunci nu o face, dar redu cantitatea mancata. In loc sa mananci un corn de dimensiune clasica, mai bine ia-ti doua cornuri mici, care se vand la suta de grame. In loc sa-ti cumperi o branzoaica, mai bine ceri doua pateuri mici care se vand tot la suta de grame. Oricare ar fi placerea ta culinara “pacatoasa”, incearca sa mananci intotdeauna o cantitate mica. In felul acesta te si bucuri de gust, dar nu-ti pui in pericol silueta.

Sfatul nr. 4: ia mai multe mese mici pe zi

Obisnuiesti sa mananci doar de doua ori pe zi si te intrebi de ce nu reusesti sa slabesti? Foarte simplu. Mananci cantitativ mult si/sau calitativ prost la cele doua mese. In loc sa te infometezi in timpul zilei pentru a nu depasi doua mese pe zi (sau mai grav – o singura masa), mai bine mananci de mai multe ori pe zi in cantitati mici. Poti manca de cinci ori pe zi, atata timp cat alimentele sunt cat mai naturale, cu continut scazut de zahar si grasimi, si cantitatea de mancare la fiecare masa este redusa.

Citeşte mai multe pe lyla.ro.