MENIU

Ce putem trata cu magneți

Fiind recunoscută drept ştiinţă în Japonia, magnetoterapia  sau terapia cu magneţi este din ce în ce mai căutată. Nu vindecă boli, dar atenuează dureri şi poate reda, uneori, echilibrul fiziologic.

Povestea magnetoterapiei începe cu mii de ani în urmă. Se zice că însăşi Cleopatra purta un magnet pe frunte pentru a-şi menţine frumuseţea. Apoi, în secolul al XVI-lea, Paracelsus, un celebru alchimist şi medic elveţian a demonstrat puterile vindecătoare ale magneţilor în diferite afecţiuni.

De pildă, el folosea magneţii pentru tratarea epilepsiei şi a diareei. Astăzi, numărul celor care apelează  la acest gen de medicină alternativă atinge 100 de milioane de persoane, la nivel mondial.

Cum funcţionează?

Magneţii sunt realizaţi din metale (cum ar fi fierul) sau aliaje (amestec de metale sau metale cu nemetale). Procedura este simplă, pe atât de eficace: părţile afectate ale corpului vin în contact cu un câmp magnetic pentru a diminua durerea, inflamaţia. Cele mai bune rezultate sunt obţinute pentru tratarea afecţiunilor sistemului locomotor, însă terapia aduce beneficii şi în multe alte probleme de sănătate.

Află continuarea pe clicksănătate.ro

Mai multe articole despre:
Japonia sănătate boli magneti magnetoterapia