MENIU

Burta de bere, mit sau realitate? Explicațiile care dau peste cap vechile teorii

Considerată semnul distinctiv al celor care preferă băutura cu spumă, așa-numita "burtă de bere" ar putea avea altă cauză. Un renumit endocrinolog și nutriționist francez arată că procesele care duc la acumularea inestetică de grăsime în zona abdomenului, chiar dacă au legătura cu berea, nu sunt un efect direct.

Specialistul consultat de publicația franceză Le Point atrage atenția că, la fel ca în cazul altor băuturi alcoolice, îngrășarea este provocată de întregul ritual al consumului. Cine bea mai multe beri obișnuiește să și mănânce, iar de regulă este vorba de produse bogate în acizi grași negativi, cum ar fi cartofii prăjiți, chipsurile și diverse preparate fast food pe bază de carne procesată.

În plus, procesul de îngrășare poate fi accelerat dacă berea este asociată unor rutine sedentare, cum ar fi statul ore în șir în fața televizorului, a calculatorului sau cu telefonul în mână.

Există însă un efect de umflare a burții care poate fi asociat direct berii, însă nu are legătură cu acumularea de grăsime, ci de gazele pe care le conține băutura, pentru acidulare. Din fericire, acest efect este trecător.

În plus, cu excepția stării de alcoolizare, efectul de umflare carbogazoasă a abdomenului nu diferă cu nimic de cel provocat de orice alte sucuri acidulate.

Cel mai important, atrage atenția nutriționistul francez, este să ținem cont de diversificare și moderație. De exemplu, dacă într-o zi bem un pahar de bere, în alta unul de vin, iar în alta doar apă, ne va fi cu siguranță mai bine decât dacă am consuma aceeași băutură alcoolică în fiecare zi.

Mai multe articole despre:
burta de bere gras ingrasare umflat bere