Apa oxigenată, trucul miraculos pentru o gradină frumoasă și plină de flori. Cum să o folosești pentru a obține rezultate remarcabile
Odată cu venirea primăverii, îngrijrea florilor devine o preocupare constantă pentru mulți dintre noi, așa că îți prezentăm avantajele folosirii apei oxigenate!
Apa oxigenată este un produs care nu trebuie să îți lipsească din locuință, deoarece ajută la dezinfectarea și curățarea rănilor minore, contribuie la îndepărtarea petelor dificile, cum sunt cele de sânge sau vin, și poate fi folosită pentru clătirea gurii, deoarece reduce bacteriile. O altă modalitate de a o folosi este la udarea florilor din ghiveci sau din grădină. Iată de ce este bine să uzi florile cu apă oxigenată!
Apa oxigenată ajută plantele să crească
Acest produs acționează ca un îngrășământ, tratează infecțiile bacteriene și fungice și stimulează creșterea plantelor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două lingurițe și jumătate de apă oxigenată cu 1 litru de apă și să pulverizezi soluția direct pe sol sau în ghiveci, la rădăcina plantei. Repetă procedura la fiecare 3-5 zile.
Apa oxigenată combate putregaiul rădăcinilor
Pentru a combate putregaiul rădăcinilor, scoate planta din ghiveci, taie zonele afectate și pulverizează pe rădăcină un amestec format dintr-o parte de apă oxigenată și două părți de apă. Lasă rădăcina să se usuce și replantează floarea în ghiveci.
Apa oxigenată respinge dăunătorii
Dacă infecțiile fungice sau dăunătorii ți-au atacat plantele, poți încerca să folosești apă oxigenată, deoarece are proprietăți dezinfectante. Amestecă 4 linguri de apă oxigenată cu 1 litru de apă într-o sticlă și pulverizează soluția pe zonele afectate, de sus în jos.
Bonus: Apa oxigenată dezinfectează uneltele de grădinărit
Așa cum trebuie să cureți ustensilele din bucătărie, la fel de necesar este să dezinfectezi uneltele de grădinărit, mai ales dacă le-ai folosit la îngrijirea plantelor cu bacterii sau ciuperci. Pentru a preveni contaminarea unei alte plante, amestecă apa oxigenată cu apă curată într-o sticlă și pulverizează sau înmoaie uneltele. Lasă-le să stea în soluție timp de 10 minute, apoi clătește și usucă.
Sursă text: Click.ro