MENIU

Află care sunt cele mai eficiente dispozitive de răcire și înghețare (P)

Depozitarea alimentelor într-un mediu rece cu scopul de a le conserva este un lucru foarte comun și întâlnit în fiecare gospodărie. Aproape fiecare frigider are un congelator încorporat. Totuși, în unele momente, acel congelator se poate dovedi neîncăpător.

Pentru acele momente, ai nevoie de un spațiu mai mare în care să depozitezi alimentele.

Există câteva opțiuni de dispozitive care te pot ajuta cu această problemă. Citește mai departe pentru a afla care sunt acestea și ce avantaje are fiecare.

 

  1. Ladă frigorifică

Dacă vrei să ai un dispozitiv care să fie eficient și durabil, trebuie să îl alegi având grijă la detalii. Un avantaj și în același timp un dezavantaj al lăzilor frigorifice este spațiul de stocare mare. Sunt robuste și ocupă mult spațiu, așadar nu se potrivesc într-o bucătărie. Ai nevoie de un loc special pentru a le depozita, cum ar fi un garaj sau un subsol. De asemenea, atunci când cumperi un astfel de dispozitiv, este foarte important să te gândești la mărimea familiei tale și la frecvența cu care faci cumpărături. Pentru o familie de 6 persoane se potrivește un dispozitiv cu volumul de 150l.

 

Un alt aspect la care să fii atent atunci când alegi o ladă frigorifică este eficiența energetică. Lăzile frigorifice nu sunt deschise atât de des și nu permit unei cantități mari de aer să pătrundă. Totuși, unele modele folosesc o cantitate mai mare de energie pentru a funcționa. Chiar dacă un dispozitiv cu o clasă energetică superioară este mai costisitor, investiția merită făcută.

 

Chiar si modelele de ladă frigorifică de la Emag au anumite caracteristici care să le facă mai ușor de folosit. Una dintre acestea este panoul de control, care te ajută să setezi modul de funcționare al aparatului. Totodată, mai există și alarma de temperatură, care te atenționează dacă ai lăsat ușa deschisă.

 

  1. Vitrină frigorifică

O vitrină frigorifică este un dispozitiv foarte util pentru persoanele care locuiesc la casă. Vitrina este folosită pentru a depozita produsele care expiră mai greu. Dispozitivul este un plus de spațiu pentru frigider. În general, vitrina frigorifică este depozitată undeva în afara casei, cum ar fi în garaj.

 

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl decizi când vrei să cumperi o vitrină este modelul. Există trei modele disponibile:

  1. Modelul orientat pe orizontală

Acest model este prezent în patiserii, carmangerii, etc. Este folosit pentru a expune produsele astfel încât să fie ușor de văzut de către cumpărător.

 

  1. Modelul orientat pe verticală

Acest model este folosit în gospodării, dar și în supermarketuri. Avantajul lor este că sunt înalte și pot fi depozitate foarte multe produse înăuntru datorită compartimentării cu rafturi. În general, acest tip de vitrină este folosit pentru a depozita băuturi la sticlă, doză, cutie, etc. Totuși, în gospodărie este un dispozitiv folosit pentru a depozita alimente cu o dată de expirare îndepărtată. Există mai multe tipuri de vitrină în funcție de numărul de uși: cu o ușă, cu două sau cu mai multe.

 

  1. Modelul mini

Acest dispozitiv este varianta în miniatură a vitrinei frigorifice verticale. În general, este folosită pentru produsele promoționale din magazine. Totuși, este foarte folositoare într-o gospodărie pentru a ține băuturi reci la îndemână.

 

  1. Ladă frigorifică portabilă

Lada portabilă este un dispozitiv foarte folositor atunci când ești în drumeție și vrei să păstrezi anumite produse la rece. Este folosită pentru a depozita apă, mâncare și alimente care trebuie să stea neapărat la rece. Există două tipuri de astfel de lăzi în și sunt repartizate după modul de funcționare:

  1. Ladă cu pastile

Acest model funcționează pe baza unor pastile care trebuie răcite în prealabil și apoi trebuie depozitate în cutie. Dezavantajul este că atunci când pastilele urcă în temperatură, și alimentele o vor face.

 

  1. Ladă electrică

Lăzile electrice sunt mai eficiente deoarece doar trebuie conectate la o priză, iar răcirea va porni automat. Majoritatea mașinilor au o priză în portbagaj, astfel răcirea va putea fi constantă în timpul mersului.

 

Alege aparatul de răcire care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Totuși, încearcă să cauți modele care au garanție inclusă, astfel ai o siguranță în cazul în care dispozitivul se strică.