10 cauze pentru care răceşti frecvent: află cum poți să le previi
Dacă te confrunţi cu răceli frecvente şi nu găseşti întotdeauna o explicaţie pentru care răceală revine, e posibil să fie vorba de mai mult decât o sensibilitate la frig. Mâinile spălate incorect, lipsa somnului şi deshidratarea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care răceşti des.
Află mai jos care sunt posibilele cauze ale răcelilor frecvente!
De ce răcești des: 10 cauze mai puțin cunoscute
1.) Nu te speli corect pe mâini
O modalitate bună de a preveni răcelile este să te speli pe mâini cu apă caldă şi săpun sau să folosești geluri dezinfectante. Procesul de spălare a mâinilor ar trebui să dureze cel puțin 20 de secunde pentru a elimina pericolele, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Nu în ultimul rând, e obligatoriu să te speli pe mâini:
- După folosirea toaletei
- După ce ai strănutat sau ţi-ai suflat nasul
- După ce ai intrat în contact cu o persoană bolnavă
- După ce te-ai întors dintr-un mediu aglomerat, cu potenţial infecţios
- înainte, în timpul și după prepararea alimentelor
- Înainte de a mânca
2.) Pui mâna pe faţă prea des
3.) Nu te odihneşti suficient
4.) Eşti deshidratată
Indiferent dacă încerci să previi o răceală sau să lupţi împotriva ei, hidratarea este esenţială. Deshidratarea slăbește sistemul imunitar, ceea ce te face mai predispusă la răceli frecvente. În plus, un litru şi jumătate de apă îţi ajută organismul să funcţioneze la capacitate maximă, deci apa nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică.
5.) Ai alergie
În special în cazul alergiei la praf, apare obstrucţia nazală şi se instalează disconfortul la respiraţie, simptome specifice și răcelii. Mai mult, când scad temperaturile, simptomele se agravează şi pot interfera cu activităţile zilnice. Dacă starea de rău se intensifică, discută cu medicul. Puteţi găsi împreună o variantă bună de tratament pentru a ameliora simptomele. Totodată, evită mediile poluate sau expuse factorilor alergeni.
6.) Nu eşti vaccinată
Dacă nu eşti vaccinată antigripal, nu e de mirare că te lupţi frecvent cu răceli. Vaccinul antigripal te protejează în proporţie de 65% împotriva virusurilor, iar simptomele, în cazul în care totuşi răceşti, sunt mult mai uşoare şi de scurtă durată.
Citește continuarea pe Divahair.ro