MENIU

Avocata lui Stan Mustață, judecătorul care nu a cedat în fața lui Coldea: La autopsie, s-a găsit în stomac OTRAVĂ. A vrut să arate mizeriile din justiție

Avocata lui Stan Mustață, judecătorul care nu a cedat în fața lui Coldea: La autopsie, s-a găsit în stomac OTRAVĂ

Cazul judecătorului Stan Mustață, una dintre victimele Statului Paralel condus de Kovesi și Coldea, rămâne și astăzi învăluit în mister. Moartea sa a fost una controversată, în spatele gratiilor, după ce a fost plimbat de la un penitenciar la altul. Avocata Lorette Luca, cea care l-a reprezentat pe magistrat în timpul procesului, a dezvăluit în exclusivitate la Realitatea PLUS că la autopsie, s-a găsit otravă în stomacul judecătorului, dar și că foile pe care acesta își nota dovezile au dispărut. 

Avocata Laurette Luca este convinsă că judecătorul Stan Mustață a fost otrăvit în penitenciar, la comanda Statului Paralel. Femeia care l-a reprezentat pe magistrat spune că imediat după decesul suspect caietele în care Mustață își nota informații au dispărut.

"În cadrul autopsiei, au fost descoperite în stomac substanțe cu efect tanato-generator. Am promovat o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel împotriva persoanelor necunoscute pentru că nu aveam niciun indiciu cine ar fi fost cel care i-a administrat o substanță. 

Stan Mustață, victima Statului Paralel: Cum a fost executat judecătorul care nu a cedat în fața lui Coldea

Domnul Mustață avea două caiete studențești în care se apucase în timpul perioadei de executare a pedepsei privative de libertate să noteze idei în vederea promovării la momentul liberării a unui roman autobiografic. A făcut greșeala să afirme "Cu acest roman voi demonstra mizeriile dinăuntrul sistemului judiciar". Caietele au dispărut de îndată", a spus avocata Laurette Luca

Magistratul a murit cu zile, după ce a fost plimbat între penitenciarele Rahova, Giurgiu și Jilava și dintr-un spital în altul, timp de cinci săptămâni.

Lorette Luca susține că nici după moartea judecătorului Stan Mustață atitudinea sistemului nu s-a schimbat, impresia ei clară fiind că nu se urmărește decât îngroparea definitivă a dosarului. Iar asta pentru că o concluzie nu a fost trasă nici după 7 ani de la moartea suspectă a fostului magistrat.