MENIU

Vladimir Putin, declarație halucinantă despre doborârea avionului rusesc în Siria

<p>S-400&nbsp;</p>

Președintele Vladimir Putin a aruncat iarăși cuvinte dure către Ankara, după doborârea avionului rusesc Su-24, la granița turco-siriană. Liderul de la Kremlin a folosit o expresie explicită pentru a descrie relația Ankara-Washington.

"Au crezut că vom fugi cu coada între picioare. Nu, Rusia nu este o astfel de țară. Ne-am întărit prezența în Siria, am sporit numărul de avioane de luptă. Nu aveam un sistem de apărare antiaeriană, acum avem sistemul S-400. Dacă înainte, Turcia intra constant în spațiul aerian al Siriei, îi așteptăm să încerce și de acum", a spus Vladimir Putin la conferință, potrivit Sputniknews.

Putin a mai spus că, după incident, Turcia a cerut imediat ajutorul NATO, fără să încerce să contacteze Moscova, un lucru șocant. Președintele rus a mai subliniat că nu vede o îmbunătățire a relațiilor cu Ankara în timpul actualei conduceri din Turcia. 

Liderul de la Kremlin a mai declarat că incidentul s-ar putea explica prin faptul că cineva din conducerea turcă a decis 'să-i lingă pe americani undeva'.

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine joi cea de-a 11-a sesiune anuală de întrebări şi răspunsuri cu presa, care se aşteaptă să fie dominată de războiul din Siria şi tensiunile cu Turcia, notează Mediafax.

Potrivit agenţiei ruse Tass, aproximativ 1.390 de jurnalişti au fost acreditaţi la eveniment, inclusiv Ksenia Sobciak de la postul Dojd, care a intrat într-o dispută cu Putin în cursul evenimentului de anul trecut.

 

Mai multe articole despre:
Siria Turcia Vladimir Putin