MENIU

Un suporter a murit în timpul unor INCIDENTE petrecute la un meci de fotbal din Argentina: caz ȘOCANT - VIDEO

Incident meci Gimnasia-Boca Juniors / Foto: Twitter TRT World Now

Un suporter al echipei Gimnasia La Plata a murit în timpul unor incidente grave care au avut loc pe durata unui meci cu Boca Juniors, din campionatul Argentinei. Informația a apărut, vineri, în presa internațională și a fost imediat preluată și de presa din România. Ulterior, ea a fost confirmată de ministrul regional Sergio Berni, care a afirmat că suporterul a făcut stop cardiac.

Spitalul la care a fost transportat suporterul a precizat că este vorba de un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Din primele informații, violenţele de la stadionul Juan Carmelo Zerillo din La Plata au început în exteriorul arenei și s-au propagat ulterior în interiorul acesteia. Erau aproximativ 10.000 de persoane în afara stadionului, care încercau să intre, unele cu bilete, altele fără.

Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe suporterii care încercau să intre în stadionul deja plin.

Meciul a fost oprit în minutul 9, când în interiorul arenei a început să se simtă efectul gazelor lacrimogene folosite în exterior.

„Aerul a devenit irespirabil. Situaţia a ieşit de sub control şi nu mai existau garanţii de securitate”, a afirmat arbitrul Hernan Mastrangelo.

Mai mulţi spectatori au invadat terenul încercând să scape de efectul gazelor lacrimogene, deoarece porţile stadionului erau închise.

Potrivit presei locale, la spital au ajuns zeci de spectatori afectaţi de gazele lacrimogene.

Un cameraman de la un post de sport a fost lovit de un glonţ de cauciuc.

O anchetă va stabili modul în care s-a produs acest incident.

Mai multe detalii pe realitateasportiva.net.