MENIU

Un poliţist negru sare în ajutorul unui membru al Ku Klux Klan-ului, în statul Carolina de Sud

În timp ce suporterii Panterelor Negre şi ai Ku Klux Klan-ul s-au “ciocnit” sâmbătă în faţa Capitoliului din statul Carolina de Sud, fotografia de mai sus a devenit virală pe Internet şi, bineînţeles, a dat naştere unor reacţii extrem de pozitive.

În imagine putem vedea cum un poliţist negru ajută un om ce poartă un tricou cu "Mişcarea Naţional Socialistă" să urce scările Capitoliului. Fotografia s-a răspândit repede pe site-urile de socializare după ce Rob Godfrey, şeful de cabinet al Guvernatorului statului Carolina de Sud, Nikki Haley, a preluat poza şi i-a dat share pe Twitter, cu următorul comentariu: “Un exemplu cotidian de omenie în Carolina de Sud.”

“Albii suprematişti” au protestat, sâmbătă, împotriva înlăturării steagului confederat de pe clădirea aparatului de stat din Carolina de Sud. “Panterele Negre” au ripostat şi au organizat şi ei un marş de protest. Departamentul de Ordine Publică estimează că în jur de 2.000 de persoane au participat la recentele “evenimente” iar 5 dintre ele au fost arestate.

Poliţistul din imagine este Leroy Smith, şeful brigăzii locale de Ordine Publică. Foarte mulţi comentatori l-au lăudat pentru profesionalismul de care a dat dovadă. După cum s-a exprimat cineva, “Smith e un adevărat profesionist şi a făcut ceea ce se aştepta din partea sa, Culoarea pielii nu are nimic de-a face cu slujba lui. Albul cu aere de superioritate rasială nu va uita acest lucru niciodată!”