MENIU

Un om al străzii, împuşcat mortal în Los Angeles

Poliţia americană şochează din nou. Un bărbat de culoare, fără adăpost, a fost împuşcat mortal de ofiţerii din Los Angeles. Incidentul a fost înregistrat de un trecător şi postat pe reţelele de socializare.

În înregistrarea postată pe Internet se vede cum un bărbat, aflat în faţa unui adăpost pentru oamenii străzii din Los Angeles, face mişcări haotice în faţa forţelor de ordine. Un ofiţer îl doboară la pământ, iar alţi trei încearcă să îl imobilizeze. Totul se petrece în plină zi, pe o stradă aglomerată.

Incidentul de duminică a reaprins nemulţumirea pe platformele online cu privire la folosirea abuzivă a forţei de către poliţişti. Oameni indignaţi cer ca poliţia să înceteze să mai ucidă civili şi acuză forţele de ordine de rasism, în condiţiile în care, majoritatea persoanelor ce cad victime în urma unor astfel de incidente sunt de culoare. Martorii care au asistat la incident au descris victima drept un bărbat fără adăpost care suferea de afecţiuni psihice. Reprezentanţii poliţiei din Los Angeles au dat asigurări că acest caz va fi atent investigat şi au precizat că bărbatul ucis era principalul suspect într-un caz de furt.

Anul trecut, mai multe incidente în care poliţiştii albi au brutalizat sau chiar ucis persoane de culoare au provocat ample mişcări de stradă, pe alocuri violente. Cele mai răsunătoare au fost cele din oraşul Ferguson, care au durat luni de zile. Acestea au izbucnit după ce forţele de ordine au împuşcat mortal un adolescent de 18 ani, care nu era înarmat.

Mai multe articole despre:
Los Angeles împuşcat om al străzii