MENIU

Un asistent medical a ucis 85 de oameni. Final șocant pentru cazul care a îngrozit lumea

Fostul asistent medical Niels Högel, condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a 85 de oameni

Fostul asistent medical Niels Högel a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a nu mai puțin de 85 de oameni, scrie Deutsche Welle.

Niels Högel este criminalul în serie cu cele mai multe victime din istoria Germaniei. El este acuzat că a ucis cel puțin 85 de pacienți, în perioada în care lucra ca asistent medical în diverse centre medicale din Saxonia Inferioară.

O instanță din Oldenburg l-a condamnat pe Högel joi la închisoare pe viață. Condamnatul nu va putea să solicite eliberarea condiționată după 15 ani, așa cum au dreptul majoritatea deținuților care primesc această pedeapsă.

Ce s-a întâmplat?

În timp ce lucra ca asistent medical, Högel își injecta pacienții cu o substanță care le provoca insuficiență cardiacă. Apoi, el încerca să îi resusciteze, operațiune care reușea doar în unele cazuri.

Potrivit foșilor colegi, unele cadre medicale erau păcălite și impresionate de acțiunile lui Högel, pe care îl botezaseră ”Rambo al resuscitării”.

Totul s-a oprit în 2005. Fostul asistent medical a fost surprins în flagrant în timp ce încerca să injecteze substanța unui pacient.

Inițial, el a fost acuzat de omor în acel caz, apoi, dovezile s-au adunat, iar anchetatorii au înțeles că numărul de morți în care ar fi implicat Högel este mult mai mare.

Este neclar de ce și-a ucis Högel pacienții. Psihologii au speculat pe tema faptului că fostul asistent medical nu dorea să îi mai vadă pe aceștia bolnavi, în unele cazuri chiar bolnavi în stadiu terminal.

În același timp, Högel a fost caracterizat drept ”total desenzitivizat la moarte”, lipsit de empatie și incapabil să înțeleagă durerea pe care a produs-o familiilor victimelor.

Inițial, fostul asistent medical a negat implicarea în multe dintre morți, apoi, împreună cu avocații săi a încercat să negocieze numărul victimelor.

De notat că Högel nu a arătat în timpul procesului compasiune sau regret pentru victimele sale. ”Acuzatul vorbea ca despre ceva banal”, observă Süddeutsche Zeitung. Înaintea pronunțării sentinței, acuzatul și-a cerut totuși scuze familiilor și prietenilor victimelor.

Mai multe articole despre:
Germania asistent medical Niels Hogel